SPORTSDAGEN Klasse-bold og svævende sne-stjerner

Der er dømt Champions League-fodbold og freestyle i verdensklasse.

Der er masser af god sport onsdag aften. (Foto: Grafik: DR Sporten © sCANPIX)

En kold onsdag aften i februar bør bruges foran fjernsynet. I hvert fald når programmet ser ud som i aften. Vi starter med fodbold fra Spanien, hvor Barcelona for tiden er ved at give ny mening til udtrykket 'verdensklasse', mens der også bliver plads til forrygende Champions League-bold samt fed freestyle fra Val d'Isere.

Sporting Gijon – Barcelona (fodbold)

6’eren, kl. 18.30:

Der gik en bølge igennem internettet, da Barcelona forleden smadrede Celta 6-1 i den spanske La Liga. Kampen blev et opvisningsshow, som flere har betegnet som noget af det bedste fodbold nogensinde spillet.

Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar er ved at sætte nye standarder for, hvor godt man kan spille sammen. (Foto: lluis Gene © Scanpix)

Ikke overraskende var det den træfsikre trio Lionel Messi, Luis Suarez og Neymar, der trak overskrifterne, da de tre stod for alle seks scoringer. Det var nærmest umuligt at udpege det bedste mål, men Messis straffesparksaflevering til Suarez er værd at nævne.

Derfor er der da også grund til stor optimisme denne onsdag, hvor Barcelona skal i kamp igen. Modstanderen er på papiret nemlig langt fra skræmmende. Sporting Gijon frister en tilværelse på 16.-pladsen i tabellen.

Kampen er udsat helt tilbage fra runde 16 i La Liga, da Barcelona skulle spille klub-VM i december. Derfor er aftenens opgør også lidt mærkelig placeret tidligt på en aften, hvor der også kommer Champions League. Men mon ikke Messi, Suarez og Neymar er ligeglade med det.

Roma – Real Madrid (fodbold)

TV3+, kl. 20.45:

Efter storkampen mellem PSG og Chelsea tirsdag, byder denne aften på endnu en lækkerbisken i verdens bedste fodboldturnering for klubhold. Italienske Roma får besøg af stjernerne fra Real Madrid, og der er lagt i ovnen til et brag af en Champions League-kamp.

Real Madrid-træner Zinedine Zidane får debut i Champions League. (Foto: Tiziana Fabi © Scanpix)

Hjemmeholdet Roma ligger på fjerdepladsen i Serie A, men har været godt kørende offensivt med 47 mål i 25 kampe. Det er dog absolut ingenting sammenlignet med Cristiano Ronaldo og resten af Real Madrid.

Den spanske kongeklub har nemlig scoret vanvittige 70 mål i 24 spanske ligakampe indtil videre i denne sæson, så der er lagt i ovnen til et målrigt opgør på Stadio Olimpico i Rom, hvis man skal tro statistikken.

Frister dette lækre opgør ikke helt, så er der også mulighed for at hoppe over på TV3 Sport 1, hvor Gent med danske Lasse Nielsen tager imod Wolfsburg, der om ikke andet har Nicklas Bendtner på lønningslisten. Den tyske avis Bild mener nemlig at vide, at Bendtner får sig en fridag onsdag aften.

Frostgun: Snowboard Big Air (freestyle)

DR3, kl. 18.30:

Hvis du ikke gider bruge din onsdag aften på al den fodbold, der ruller over skærmen, så er der heldigvis et herligt alternative. Vinterferien byder nemlig også på snesport for alle os, der ikke er kommet af sted på skiferie.

Frostgun er et dansk stævne, der løber af stablen på det berømte franske skisportssted Val d’Isere, og onsdag lægger vi ud med en disciplin, der kan få Peter Falktoft til at slikke sig om munden.

Snowboard Big Air ruller over din skærm 18.30, og DR3’s kyndige team med Martin Kampmann i spidsen guider dig sikkert ud over hoppet og helt i mål, når nogle af verdens bedste freestyle-snowboardere står klar til at vise deres vildeste tricks og halsbrækkende hop.

Husk også, at FC Midtjylland torsdag får besøg af Manchester United. Allerede i dag kan du følge pressemøderne fra Herning direkte her på dr.dk/sporten. Først gælder det FCM klokken 14.00, mens Manchester Uniteds pressemøde er klokken 18.00.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve