SPORTSDAGEN Manchester-matchbold og iskrig i Odense

Der skal findes to kvartfinalister i Champions League, mens Odense er tæt på semifinalen i isligaen.

Træner Phillip Cocu og PSV er på en stor opgave ude mod Diego Simeones Atletico Madrid. (Foto: Grafik: DR Sporten © (c) Scanpix)

De første fire hold er allerede klar til kvartfinalerne i Champions League, og i aften finder vi endnu to mandskaber, der skal med Wolfsburg, Real Madrid, Benfica og PSG videre i den prestigefyldte turnering.

Atletico Madrid – PSV (fodbold)

TV3+, kl. 20.45.

Spørger man fodboldkyndige, vil de fleste nok sige, at spanske Atletico Madrid er et bedre hold end PSV fra den hollandske by Eindhoven. Alligevel lykkedes det Æresdivisionens tophold at slippe af sted med 0-0, da Atletico var på besøg i det første opgør.

Der blev gået til stålet i den første kamp, hvor PSV også fik et rødt kort. (Foto: MICHAEL KOOREN © Scanpix)

Nu er det afgørelsens time, og PSV har selvfølgelig en fantastisk mulighed for at komme videre, da et udebanemål vil betyde, at Atletico skal score to gange for at vinde.

Til gengæld må man nok endnu engang sande, at Madrid-klubben er forhåndsfavorit. Ikke mindst fordi kampen spilles på deres hjemmebane Vicente Calderon. I den spanske liga har Atletico kun tabt en enkelt kamp og kun lukket seks mål ind i 14 hjemmekampe denne sæson. Så det er blevet lidt af et fort.

Manchester City – Dynamo Kiev (fodbold)

TV3 Sport 1, kl. 20.45

Mindre spænding må der nok siges at være i aftenens andet Champions League-opgør. Da Manchester City for knap tre uger siden var på besøg hos Dynamo Kiev, var der klasseforskel på de to mandskaber, og den engelske storklub kunne rejse hjem med 3-1 i bagagen.

Dermed venter der en overordentlig stor opgave for den ukrainske klub, der har den tidligere Tottenham-angriber, Sergej Rebrov, som cheftræner. Hans tropper skal score mindst tre mål for at kunne gå videre, og det har City-manager Manuel Pellegrini sikkert en plan til at undgå.

Odense – Herning (ishockey)

TV 2 Sport, kl. 19.20.

Der er dog andet og mere end fodbold på programmet denne tirsdag aften. Den danske isliga er nemlig gået ind i det spændende slutspil. Frederikshavn og SønderjyskE har allerede vundet deres kvartfinaler, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Odense står derimod med matchbold i aftenens sjette kamp mod Herning. De to hold skiftedes i starten til at vinde på hjemmebane, men søndag fik Odense en sejr i Herning med 2-1 efter overtid. Dermed kan Odense booke semifinalebillet med en sejr på hjemmebane i aften.

Det samme gælder Esbjerg, der efter fem kampe har vundet tre opgør mod Rødovre.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve