Sportsugen: Dansk kicker kommer i Hall of Fame

Kicker-legenden Morten Andersen har gode chancer for endelig at komme i NFL's Hall of Fame, spår panelet i DR Sportens podcast, Sportsugen.

Morten Andersen er den mest scorende spiller i NFLs historie. (Foto: TAMI CHAPPELL © Scanpix)

For tredje gang i karrieren er Morten Andersen med helt fremme blandt de sidste 15 nominerede til at komme i NFL's Hall of Fame.

Og denne gang lykkes det at komme med i den eksklusive klub, lyder det i et enigt panel i DR Sportens podcast, Sportsugen, som ligger klar til fri download via dr.dk/podcast, iTunes eller blot kan høres ved at trykke her.

- Der er en statistik i USA, som siger: At hvis man har været i finalen mindst to gange i Hall of Fame, så siger sandsynligheden og historikken, at der er 89% chance for at du bliver optaget på et eller andet tidspunkt, fortæller Jimmy Bøjgaard, som udgør panelet sammen med Joachim Boldsen fra TV 3 Sport og badmintonspilleren Hans-Krisitian Vittinghus.

Gode tegn Tv-værten og kommentatoren Jimmy Bøjgaard har dækket NFL i adskillige år og er også forfatter til Morten Andersens bog 'Livet er et kick'.

- Jeg ved, at Morten har været i nogle radioshows med nogle af dem, som sidder i den komite, der skal vælge, hvem der skal optages. Og de har talt rimelig godt om ham, så det er gode tegn, siger Jimmy Bøjgaard.

Et nåleøje Det er 46 NFL-journalister, der står for udvælgelsen og for at slippe gennem nåleøjet, skal Morten Andersen have 80% procent af stemmerne, hvilket svarer til, at 38 af dem peger på ham.

- Det er svært, fordi han er kicker, som ikke er den mest respekterede position i forhold til wide receivers eller quaterbacks. Jeg tror, han skal kæmpe om at få den femte og sidste plads af finalisterne, og der tror jeg, at han har en chance, tilføjer Hans-Kristian Vittinghus som også en NFL-entusiast ligesom Joachim Boldsen, der tilføjer:

- Det gør han. Og det har han saftsuseme fortjent. Og så skal han også i dansk Hall of Fame. Det er jo total grotesk, at han ikke er i dansk Hall of Fame.

Vært Jacob Panum sammen med ugens panel bestående af Joachim Boldsen, Hans-Kristian Vittinghus og Jimmy Bøjgaard. (© DR Sporten)

Dansk NFL-legende

Morten Andersen er den mest scorende spiller i amerikansk fodbold nogensinde med sine 2544 point, som han scorede for fem forskellige klubber i sine 25 sæsoner i NFL.

De nye medlemmer til NFL's Hall of Fame findes på lørdag, dagen før den 50. udgave af Super Bowl.

Finalen i amerikansk fodbold står i år mellem Carolina Panthers og Denver Broncos, og panelet kommer også med bud på, hvem der vinder den.

Der bliver også tippet om Kevin Magnussen gør comeback i Formel 1, DM i badminton og Final4 i mændenes pokalturnering i håndbold.

Sportsugen er din nye podcast, som klæder dig på til ugens største begivenheder. (© DR Sporten)