Største dartshow i Danmark nogensinde venter i Esbjerg

Hele verdenseliten tørner sammen i Esbjerg, når Denmark Open indledes lørdag formiddag.

Ann-Louise Peters i aktion på den store BDO-scene. Hun er Danmarks største chance for et stort resultat ved Denmark Open (© Dansk Dart Union)

Toppen af dansk dart samt størstedelen af de bedste udenlandske profiler vil være repræsenteret ved Denmark Open. Både på herre- og damesiden er feltet stærkt kvalificeret med kun få afbud fra nogle af forbundets bedste spillere.

Denmark Open er en del af forbundet BDO (British Darts Organisation), der niveaumæssigt rangerer en tand lavere end det andet forbund PDC (Professional Darts Corporation), hvor spillere som Michael van Gerwen og Phil Taylor huserer. DR Sporten skaber her et overblik over de bedste udenlandske profiler i BDO samt Danmarks chancer ved Denmark Open.

Den forsvarende mester er favorit

Verdensranglisten i BDO føres i øjeblikket suverænt af Glen ”Duzza” Durrant, som sidste år løb med titlen ved Denmark Open efter en knusende finalesejr på 6-1 over Pip Blackwell. Durrant har niveauet til at spille i PDC, men englænderen missede verdensmesterskabet ved Lakeside i januar, og det er ifølge flere eksperter grunden til, at den 45-årige dartprofil ikke har taget springet ind i de bedste dartselskab endnu. Durrant er den nuværende konge i BDO, og vi kan glæde os over at have sådan en prominent profil med til Denmark Open.

Kan Hughes stå for presset?

Jamie Hughes er nummer fire på verdensranglisten og fik sit gennembrud i 2014 ved at ramme top 10 i BDO. Han nåede dengang finalen efter sejre over flere af forbundets bedste spillere, og niveauet er højt hos ”Yozza”, som han kalder sig. Den 30-årige englænder var faktisk til prøvetræning i fodboldklubben Wolverhampton som 15-årig, men begyndte senere at spille seriøs dart, et par år efter at hans onkel fandt et sæt pile på jorden, som de spillede med nogle gange, når Lakeside-VM kørte i fjernsynet. Nu er han en af favoritterne til at vinde netop VM.

Per Laursen bedste danske bud

Per Laursen deltog ikke ved DM i år, men det er en spiller, vi skal glæde os til at se. ”Peachie”, som han kaldes, går målrettet efter at bryde igennem i PDC. Den danske dartprofil, der netop i denne måned er fyldt 50 år, er den første dansker, der har deltaget ved VM i PDC-regi. Han nåede finalen ved Denmark Open i 2006, og selvom det er ti år siden, så har Laursen niveau til at spille op med de tunge drenge i BDO. Han slog den stærke englænder Terry Jenkins ved VM 2014, som ville være en af de bedste i BDO-sammenhæng. Han har stået over for kvalificeret modstandere flere gange før, men kan rende ind i Jamie Hughes tidligt i turneringen, hvilket kan forårsage et tidligt exit. Omvendt slår han Hughes, så overtager han seedningen som nummer to i turneringen.

Lisa Ashton – the Lancashire Rose

På damesiden er det verdens absolut bedste dartspillere, der deltager. Ingen undtagelser. Verdens top seks vil være at finde i Esbjerg, og favoritten er engelske Lisa Ashton, der ellers er kendt for ikke at rejse ud af England for at spille turneringer. Det er et kvalitetsstempel af Denmark Open, at verdensmesteren fra 2014 og 2015 har valgt at prioritere turneringen. Hun skuffede ved det seneste VM, men hun holder et ekstremt højt niveau. I 2014 lavede hun 10 180’ere i hendes færd mod VM-guldet. Hun kan levere et festfyrværkeri med pilene.

The Dark Destroyer

Den jamaicansk-fødte englænder Deta Hedman anses for at være den bedste damespiller, der endnu ikke har vundet en VM-titel. Hun nåede finalen ved Denmark Open sidste år, men tabte til hollandske Aileen de Graff, der ligeledes skal betragtes som en af favoritterne til titlen. The Dark Destroyer, som hun kalder sig, har vundet et hav af turneringer gennem hendes lange dartkarriere, bl.a. Denmark Open i 2014, 1995 og 1994. Den 56-årige nåede finalen ved det seneste VM.

Danmarks bedste chance ligger hos Ann-Louise Peters

”The Danish Diamond” spillede ikke et specielt godt DM, men vandt titlen alligevel. Hun havde op til turneringen været syg i tre uger og kunne derfor ikke træne og forberede sig ordentligt. Denne gang har forberedelsesmulighederne været bedre, og desuden præsterer Peters langt bedre, når modstanderne er verdens bedste spillere. Peters nåede semifinalen ved VM i år og i 2014, og den danske dartdronning kan slå de bedste, som da hun besejrede verdensranglistens nummer tre, Fallon Sherrock, ved VM, og så bor hun tilmed i Esbjerg og kan derfor nyde at spille på hjemmebane.

Du kan følge de afgørende kampe på vores livestream på dr.dk/sporten fra klokken 16.55.

FacebookTwitter