Succesfuld sejler bliver ny dansk 49erFX-landstræner

En måned efter karrierestoppet som aktiv 49erFX-sejler overtager Jena Mai Hansen jobbet som landstræner.

Jena Mai Hansen (tv.) og Katja Salskov-Iversen vandt i 2016 OL-bronze sammen. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

I de senere år har danske Jena Mai Hansen vundet både EM-, VM- og OL-medaljer i bådklassen 49erFX sammen med Katja Salskov-Iversen.

Jena Mai Hansen valgte dog for knap en måned siden at gøre en ende på det succesfulde makkerskab, da hun stoppede karrieren.

Karrierestoppet som sejler er dog nu blevet afløst af en anden titel inden for sejlsport. Som ny landstræner skal hun nemlig stå i for de danske 49erFX'ere, som bådklassen for de kvindelige 49ere hedder.

- Jeg er enormt glad og beæret over at få lov til at være en del af holdet på den anden side. Jeg tror, det bliver et rigtig fedt projekt, siger Jena Mai Hansen til DR Sporten.

- Det bliver noget af en udfordring. Det er noget andet, men det kommer til at hjælpe mig rigtig meget i trænerrollen, at jeg selv har været aktiv for nylig.

Hvorfor vil du hellere være landstræner frem for selv at sejle om flere medaljer?

- Jeg valgte at stoppe karrieren med Katja (Salskov-Iversen, red.), da jeg ikke kunne se os 100 procent i projektet, og jeg bliver også ældre, så jeg skal også tænke på fremtiden.

- At blive træner og gøre det til en karrierervej er noget, jeg altid har ønsket mig, og jobbet som landstræner passede rigtig godt ind i mit liv lige nu, siger den 29-årige tidligere sejler.

Vil bruge olympisk erfaring

Den nye landstræner vandt selv OL-bronze i ved legene i Rio i 2016. Den olympiske erfaring skal hun nu bruge til at guide den danske kvindelige 49er-gruppe til succes ved OL i Tokyo i 2020.

- Det er klart, at Danmark har ambitioner om at tage medaljer med hjem igen, og det håber jeg, at jeg kan være med til at indfri, siger Jena Mai Hansen.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen stoppede for en måned siden deres 49erFX-samarbejde efter fem år sammen. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

- Jeg tror, det er en stor styrke, at jeg kan videregive mine erfaringer OL. Det er noget helt andet end VM og EM. Det er helt andet pres med meget mere mediedækning. Jeg kan forhåbentlig være med til at give noget ro til den besætning, som skal med og repræsentere Danmark.

Med Jena Mai Hansen som ny landstræner får den hidtidige 49erFX-landstræner, Peter Hansen, mulighed for at vende tilbage som landstræner for den mandlige 49er-gruppe, der i en længere periode har manglet en fast tilknyttet træner.