Super dansk optakt til ro-VM: Dobbelt op på sejr i World Cuppen

Både Sverri Nielsen og den kvindelige firer varmede op til VM ved at tage den samlede World Cup-sejr i deres bådklasser.

Danske Sverri Nielsen bliver hyldet for sin guldmedalje og samlede sejr af sine to nærmeste konkurrenter, norske Kjetil Borch (tv.) og Martin Damir fra Kroatien (th.) (© Dansk Forening for Rosport)

Det lover rigtig godt for Danmark forud for VM i roning i næste måned.

Det danske landshold kan nemlig rejse af sted til verdensmesterskaberne i Østrig med en kæmpe medaljetro i bagagen, efter to danske både i dag sikrede sig den samlede sejr i deres bådklasse i World Cuppen.

Ved sæsonens sidste stævne i Rotterdam i Holland vandt Sverri Nielsen guld i mændenes singlesculler for anden World Cup i træk, mens det blev til sølv for damefireren – begge dele var nok til at sikre de to både den samlede sejr.

- Det er sgu en meget god fornemmelse. Det ser godt ud i forhold til VM og chancen for at kvalificere sig til OL. Man skal ikke blive alt for selvsikker, men det viser, at det vi ligger og laver til træning virker. Så vi skal bare fortsætte med at gøre det samme, siger Sverri Nielsen til DR Sporten.

Som billedet viser var der tæt kamp mellem Sverri Nielsen og norske Kjetil Borch om guldet. (© Dansk Forening for Rosport)

Ligesom ved sejren for knap en måned siden i polske Poznan roede Sverri Nielsen også denne gang guldet hjem foran den norske verdensmester Kjetil Borch.

Danskeren fik ellers en vanskelig start og lå nummer to halvvejs efter nordmanden, men en god slutspurt sikrede guldmedaljen. Det sigter han også efter at gøre til VM.

- Det ville være helt fantastisk, hvis jeg kunne gøre det igen. Det er et utroligt hårdt felt, jeg roer imod, men det ser godt ud.

Super start på nyt dansk samarbejde

Noget der også har set godt ud er formen i den danske kvindefirer. De fire roere Ida Jacobsen, Frida Sanggaard Nielsen, Lærke Berg Rasmussen og Christina Johansen blev sat sammen kort før World Cuppen for en måned siden, hvor de imponerede med en guldmedalje for næsen af Australien.

Den danske guldfirer jubler over deres samlede sejr.

Søndag var rollerne dog byttet rundt, da australierne var hurtigst og henviste den rødhvide båd til sølvet. Det var dog nok til en samlet World Cup-sejr for den nye danske båd.

- Jeg er virkelig, virkelig glad og det betyder meget for holdet samlet. Det er de store smil, som er på i dag. Det har givet så meget blod på tanden frem mod VM, siger Frida Sanggaard Nielsen.

Hun slår fast, at VM-målet er det øverste trin på skamlen med en guldmedalje om halsen.

- Vi tror på, at vi kan gøre det godt til VM. Som det ser ud lige nu, så synes jeg, vi står godt med det in mente, at de andre lande er endnu stærkere om en måned.

VM-optimise hos sportschefen

Selv om Danmark ikke har nogen officiel medaljemålsætning til VM i roning, så hæver de to stærke World Cup-præstationer alligevel forventninger hos Dansk Forening for Rosport.

- Det er ikke hver dag, at Danmark har to World Cup-vindere i samme år. Det er vi selvfølgelig meget tilfredse med, og som vi kan tage med hjem. Der er noget træning, som fungerer, siger sportschef Finn Trærup-Hansen.

- Vi håber selvfølgelig på, at vi kan få medaljer med hjem fra VM.

Søndagens danske medaljer indikerer samtidig, at Danmark er på rette vej, inden formen skal peake ved de olympiske lege i Tokyo næste sommer.

- Det er OL, der er vores vigtigste målsætning. Vi sigter efter at skulle have et par olympiske medalje, og med de placeringer vi har fået til de sidste to World Cups, så er vi fortrøstningsfulde i den proces.

- Nu skal vi se, om vi kan stable flere både på benene, som kan komme i konkurrence om OL-pladser. Vi har en hel del gode roere, som vi pusler med i øjeblikket for at se om det kan blive til OL-kvalifikation, lyder det fra Finn Trærup Hansen.

VM i roning starter den 25. august i Østrig, og her har de danske roere for første gang mulighed for at kvalificere sig til OL i Tokyo.

Facebook
Twitter