Suveræne Groth sikkert videre ved bordtennis-EM

Jonathan Groth er klar til 1/8-finalen i singleturneringen, mens Anders Lind er færdig ved europamesterskaberne.

Jonathan Groth har stadig mulighed for en medalje i både single og doubleturneringen ved EM. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Tidligere fredag spillede Jonathan Groth sig videre til kvartfinalen i doubleturneringen med sin tyske makker, Patrick Franziska med en sikker sejr i fire sæt over et portugisisk par.

Fredag aften stod Danmarks bedste bordtennisspiller igen overfor portugisisk modstand i 1/16-finalen i singleturneringen. Og nok en gang var Groth stærkest.

Efter en usikker start, hvor han tabte første sæt, så vandt danskeren de næste fire, hvilket sikrede Groth en 4-1-sejr.

- Jeg synes selvfølgelig, det gik godt i og med, jeg vandt 4-1, men det var en rigtig hård kamp. Han spillede rigtig godt i starten, siger Jonathan Groth.

I EM 1/8-delsfinalen møder det danske medaljehåb lørdag rumænske Ovidiu Ionescu.

- Vi har træner sammen de sidste to dage, så vi kender hinanden rigtig godt. Så det bliver nok en meget taktisk præget kamp, siger Groth om sin kommende modstander.

Lind ramte muren

Hvor Jonathan Groth spillede sig sikkert videre, så blev 1/16-finalen endestationen for 19-årige Anders Lind.

Den unge dansker var chanceløs mod Panagiotis Gionis fra Grækenland, som vandt 4-0.

- Det var meget hårdt og træls at føle sig chanceløs, siger Lind som havde meget svært ved at gøre noget grækerens defensive taktik.

- Når man er defensiv, så er man tålmodig og får bolden på bordet, indtil man får muligheden for at få pointet. At slå en spiller, som spiller på den måde, har jeg ingen idé om – i hvert fald ikke endnu.

Anders Lind var ellers den helt store overraskelse torsdag, da han formåede at slå verdens nummer 20, svenske Mattias Falck, ud af første runde ved EM.

- Jeg tager hjem med kæmpe oprejst pande og masser selvtillid på kontoen. Kampen i dag(fredag, red.) er gode lærepenge, og jeg kan tage rigtig meget med, selvom jeg får tæv.

Tre danske kampe lørdag

Udover at Jonathan Groth spiller sin singlekamp lørdag, så venter der også en kvartfinale i doubleturneringen klokken 10.45. Her møder han også rumænske Ionescu og hans makker Alvaro Robles fra Spanien.

Også danske Tobias Rasmussen er videre til kvartfinalen ved EM. Lørdag klokken 10.45 møder ham med sin makker fra England, Walker Samuel, et par fra Tyskland.

Du kan se alle danskerne i aktion på DR TV, hvor resten af EM i bordtennis sendes.

FacebookTwitter