Suveræne Lisa Gjessing: Igen verdensmester i parataekwondo

Tre på stribe: Lisa Gjessing vandt torsdag verdensmesterskabet igen.

Lisa Gjessing vandt i dag sit tredje VM-guld i træk. (© DR Sporten)

Det ligner efterhånden en total dominans. Danske Lisa Gjessing er simpelthen i en klasse for sig i parataekwondo. Torsdag føjede hun endnu en milepæl til karrieren.

Ved VM i Tyrkiet lykkedes det nemlig den 37-årige parataekwondo-kæmper at vinde finalekampen over russiske Ayshat Ramazanova og dermed sikre sig guldet.

- Jeg havde nok forventet det, men det var ikke en walk-over. Der er virkelig pres på. Man ved aldrig, hvad man møder til de her stævner. Jeg mødte den samme, som jeg mødte i EM-finalen i april, siger Lisa Gjessing.

- Dengang vandt jeg ret sikkert, og den følelse tog jeg med på banen, og så er hun bare en helt anden modstander i dag. Jeg vinder 8-4, men det var en hård kamp, hvor jeg undervejs tænkte ’hold da kæft, det var ikke nemt.'

Mest værdifulde kæmper

Det er tredje VM-guld Gjessing snupper efter også at have sikret sig guldmedaljen i 2014 og 2013. Og ved dette års VM blev hun også kåret til kvindernes MVP – den mest værdifulde kæmper. Det overrasker hende faktisk.

- Nej, det havde jeg ikke forventet. Det betyder faktisk rigtig meget. Det er jeg faktisk rigtig stolt af. Det har jeg ikke prøvet før i det her game, siger hun.

April var også en gylden måned for Lisa Gjessing. Her vandt danskeren nemlig EM-guld for andet år i træk – også mod russiske Ramazanova. Dermed er hun nu både verdens- og europamester i parataekwondo. I alt har hun vundet fem internationale mesterskaber på tre år.

Lisa Gjessing kæmpede før i tiden almindelig taekwondo og vandt DM fem gange. Hun stoppede sin karriere i 2004 for at fokusere på sit jurastudie, og fem år senere fik hun konstateret knoglekræft. Det medførte en amputation af den ene underarm i 2012, og så bestemte hun sig for at starte som paraatlet. En god beslutning, må man sige.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk