Suveræne Norge rydder stafetbordet ved VM

Spænding var en mangelvare, da Norge vandt stafetguld ved VM i skiskydning

Det blev en helt suveræn norsk sejr, da mændene skulle afgøre stafetløbet ved VM i skiskydning, der finder sted i Sverige.

Især de to Bø-brødre, Tarjei og Johannes, var i en klasse for sig, og fra midtvejs i løbet var der reelt ikke spænding om, hvilket land der var bedst. Ikke engang en lidt sjusket sidste skydning af Johannes Bø kunne rokke ved de suveræne nordmænd.

Johannes Bø kunne tillade sig at juble det sidste af vejen til mål, hvor han blev mødt af sin bror samt de to øvrige holdkammerater, Lars Henrik Birkeland og Vetle Sjåstad Christiansen. Det var Johannes Bøs fjerde guldmedalje ved dette VM.

Anderledes spænding var der om sølvet, hvor Frankrig og Tyskland længe kæmpede side om side. Men på sidste skydning havde den tidligere verdensetter, franskmanden Martin Fourcade, en fuldstændig kikset serie, som kostede to strafrunder.

Derfor gik sølvet til Tyskland, 38 sekunder efter Norge, mens de forsvarende verdensmestre fra Rusland benyttede det franske sammenbrud til at snuppe bronzen.

Med sejren har Norge vundet samtlige fire stafet-discipliner ved VM: Mix stafet, single mix stafet samt stafetterne hos både mænd og kvinder.

VM slutter søndag med de to fællesstarter. Du kan se mændenes løb på DR1 fra kl. 15.50, mens kvindernes fællesstart vises på TV2 Sport kl. 13.15.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk