Svenske guldhåb og mødet mellem giganter: Tre ting du skal vide om VM i skiskydning

Torsdag begynder VM i skiskydning, hvor særligt tre store spørgsmål skal besvares.

Sveriges Hanna Öberg foran Norges Marte Olsbu ved vinter-OL i 2018. (Foto: Pedersen)

Verdens bedste skiskytter er i de næste små to uger samlet i Östersund i Sverige, når guld, sølv og bronze skal fordeles i 12 VM-discipliner.

DR Sportens skiskydningsekspert, Troels Hein Bünger, giver her tre bud på, hvilke ting han glæder sig til at få svar på.

1

Kan Johannes Bø blive historisk?

Johannes Bø har været suveræn indtil nu i denne sæson med 12 individuelle sejre af 18 mulige. Ifølge DR Sportens skiskydningsekspert, Troels Hein Bünger, kan han meget vel blive historisk ved dette VM. (Foto: Sven Hoppe © Scanpix)

For første gang i VM-historien kan man stille op i hele syv discipliner. Syv discipliner, som den norske storfavorit hos mændene, Johannes Bø, alle kan gå hen at vinde, spår Troels Hein Bünger.

- Johannes Bø har bebudet, at han stiller op i alle syv discipliner. Han har været altdominerende i år og har reelt set en chance for vinde det hele. Han er så god, at han er favorit i alt, hvad han stiller op i. Og selv hvis han nøjes med fem eller seks guldmedaljer, vil han stadig kunne blive historisk.

2

Kan mesterlige Fourcade genfinde fordums styrke?

Martin Fourcade har vundet fem OL-guldmedaljer og 11 VM-guldmedaljer i karrieren. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Vinderen af de seneste syv sæsoner af mændenes World Cup i skiskydning, franske Martin Fourcade, har haft svært ved at finde den stabile form i denne sæson.

Han henter ikke Johannes Bø i årets individuelle World Cup-konkurrence, og dermed er al fokus rettet mod VM i Sverige, forklarer Troels Hein Bünger.

- Kan han komme tilbage og kræve sin trone tilbage? Tidligere ville han have været storfavorit, men i år har han en joker-rolle, og det kan også betyde, at han vil angribe konkurrencen mere offensivt.

- World Cuppen er røget for hans vedkommende, så VM er hans mulighed for at redde lidt af sæsonen, men jeg er lidt pessimistisk på Fourcades vegne.

- Fysisk er han slet ikke på det niveau, som han tidligere har været. Samtidig har han været syg i forberedelsen, men han ved jo om nogen, hvad det drejer sig om, siger Troels Hein Bünger om Martin Fourcade, der står noteret for fem OL-guldmedaljer og 11 VM-guldmedaljer i karrieren.

3

Er de svenske gulddrømme velbegrundede?

Hanna Öberg (tv.) og Linn Persson er to af de svenskere, der i dag skal i aktion i Mix Stafet ved VM i skiskydning. (Foto: 10070 Jessica Gow/TT © Jessica Gow)

Sverige er på hjemmebane. De har fået sammensat et stærkt hold, men svenskernes rolle i skiskydningsfeltet har ændret sig så markant på kort tid, at usikkerheden er til stede hos Troels Hein Bünger.

- For to år siden ville man have sagt, at Sverige ville spille en statistrolle, men med svenskernes flotte OL er optimismen en helt anden. Lige pludselig har vi at gøre med et hold svenske atleter på hjemmebane, som kan begynde at drømme om guld.

- Chancerne er klart størst i stafetdisciplinerne. Og et af de store spørgsmål forud for VM, og som vil runge ud over Storsjön i Östersund, indtil det måtte gå i opfyldelse, er, om de blå-gule kan få deres hjemmebaneguld, siger Troels Hein Bünger om svenskerne, der ved vinter-OL i 2018 vandt to medaljer af guld og to af sølv.

VM i skiskydning begynder torsdag. Første konkurrence er mixed stafet, som kan ses direkte på DR3 fra klokken 16.15.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk