Tæt 49erFX-dyst om OL-billet nærmer sig afgørelsen

49erFX-båden med Salskov-Iversen og Hansen ligger til at snuppe den ene OL-billet efter fin dag ved VM i Miami.

Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen har sat sejlene med retning mod Rio. (Foto: Mike Ehrmann © Scanpix)

På næstsidste dag ved VM i sejlsportsklassen 49erFX kom Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen et stort skridt nærmere på OL-billetten, som tre danske både kæmper om i vandet ved Miami.

I lørdagens tre sejladser sikrede de sig en 6.-plads og to 10.-pladser, og det placerer dem på en samlet 8.-plads i VM-stillingen.

Søstrene Maiken og Anne-Julie Schütt klarede sig ganske vist bedre med en samlet 6.-plads, men i det samlede OL-regnskab, der tæller resultaterne fra yderligere to stævner, har Hansen og Salskov-Iversen et forspring på 15 point ned til deres båd. Efter de to første sejladser lå de til en podieplacering, men en kæntring tredje sejlads betød, at de faldt tilbage.

Dermed ligger de i en favorabel position til at sikre sig den danske plads i 49erFX, som Danmark sender til OL i Rio.

Stort forspring

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, der ligger nummer to - syv point efter - i det danske OL-regnskab, havde en fin lørdag på vandet i Miami med blandt andet en 1.-plads i den ene sejlads, hvilket bringer dem 13 placeringer frem til 9.-pladsen i VM-stillingen.

Stillingen i det indbyrdes regnskab om OL-billetten som det ser ud nu.

Resultaterne fra tre stævner gælder, hvor verdensmesterskaberne i Miami er det sidste og altså afgørende. Der uddeles point, når en båd slutter blandt de 20 bedste ved et stævne. Det sker på følgende vis: 1.-plads = 20 point, 2.-plads = 19 point osv. Ved pointlighed efter de tre stævner tæller bedste enkelte placering.

Derfor skal Baad og Thusgaard altså slutte otte placeringer bedre end Salskov-Iversen og Hansen ved VM for at indhente dem.

(© sejlsport.dk)

På grund af forsinkelser i programmet mangler der stadig tre sejladser samt et medalrace søndag, hvilket betyder, at der stadig kan blive vendt op og ned på stillingen. Det vil dog kræve, at Schütt-søstrene og Baad og Thusgaard tager et stort spring fremad i VM-stillingen, mens Salskov-Iversen og Hansen falder tilbage.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve