Taget på fersk gerning: Video viser bloddoper blive afsløret med nål i armen

Dopingskandalen ved VM i de nordiske discipliner ruller videre, og nu viser video en udøver, som bliver taget med nålen i armen.

Max Hauke blev taget med nålen i armen af det østrigske politi, da han var i gang med en blodtransfusion. (Foto: GIAN EHRENZELLER © Scanpix)

Hvis man som udøver bliver impliceret i en dopingsag, så gælder det om at have de gode argumenter klar for at påvise sin uskyld. Medmindre man altså rent faktisk er taget på fersk gerning, fordi så er der ikke meget at gøre.

Den følelse kender den østrigske langrendsløber Max Hauke. I går sad han på sit hotelværelse ved VM i de nordiske skidiscipliner med en nål i armen i gang med at bloddope sig, da det østrigske politi trådte ind af døren.

Det viser en video, som blandt andre NRK har lagt ud på deres hjemmeside. Der ser man Max Hauge sidde med en nål i armen i gang med en blodtransfusion.

Videoen blev først offentliggjort af det østrigske medie, vol.at, som også har lagt den ud på sin YouTube-kanal.

Max Hauke har da i dag erkendt, at han har benyttet sig af bloddoping, og det betyder, at det østrigske politi ikke længere holder ham varetægtsfængslet.

ARKIVFOTO Max Hauke deltog ved OL i Pyeongchang i 2018. (Foto: Kai Pfaffenbach © Scanpix)

Trond Nystad er landstræner for Østrig, og NRK har haft en snak med ham, efter han har set videoen med Max Hauge.

- Jeg fik virkelig ondt i maven. Det gør ondt i hele kroppen, når jeg ser sådan noget. Det er forfærdeligt. Det er vanskeligt at beskrive med ord. Det er modbydeligt, forklarer Trond Nystad til det norske medie.

Udover Max Hauke har hans landsmand Dominik Baldauf også indrømmet bloddoping med sit eget blod.

Aleksej Poltoranin fra Kasakhstan er dog den mest markante i sagen. Den tidligere dobbelte VM-bronzevinder har nemlig ligeledes indrømmet at bruge bloddoping.

Også to estiske langrendsløbere blev anholdt i går på baggrund af samme mistanke, men de er stadig anholdt og har ikke erkendt noget endnu.

Opdateret fredag 16.57. DR har valgt at fjerne videoen af den østrigske skiløber, der bloddoper sig, da den kan være delt af efterforskningen på ulovlig vis.

Facebook
Twitter