TeamGym-formand inden NM: Forvent vilde oplevelser og danske medaljer

Danmark har gode muligheder for at få metal med hjem, når nogle af Europas bedste TeamGym-gymnaster lørdag kæmper om det nordiske mesterskab.

(Foto: Rasmus Bruun Liboriussen © Bruun Media)

Danmark stiller stærkt op, når det lørdag går løs ved de nordiske mesterskaber i TeamGym. De to bedste danske hold indenfor mix, kvinder og mænd er nemlig klar til af forsvare de danske farver ved stævnet i Lund i Sverige.

Og hos Danmarks Gymnastikforbund – GymDanmark – er forventningerne høje inden lørdagens mesterskaber.

- Vi har store drømme og ikke mindst ambitioner om at tage medaljer ved NM. Vi har bare nogle mega seje gymnaster, som er klar til at vise, hvad de kan.

- Der vil komme nogle vilde oplevelser ved dette NM, og jeg glæder mig som et lille barn til at konkurrencen skydes i gang på lørdag, lyder det fra Frank Veje Jakobsen, der er formand for udvalget for TeamGym.

Store oplevelser i vente

Konkurrencerne foregår i arenaen i Lund, men folk hjemme i stuerne kan også følge mixholdene fra Ollerup og Gjellerup Sdr., Gladsaxe og Sæby-Viborgs kvindehold samt herrerne fra Gjellerup Sdr. og TeamGym Aarhus.

- Det bliver med garanti en underholdende oplevelse for publikum i arenaen og ikke mindst for alle seerne herhjemme, lover Frank Veje Jakobsen.

Ved de seneste nordiske mesterskaber på Island i 2015 blev det til to danske guldmedaljer ud af tre mulige. Dengang var det Gjellerup Sdr.’s herrer og mixholdet fra Gadstrup TeamGym, der kunne kalde sig bedst i Norden.

Du kan følge de nordiske mesterskaber i TeamGym her på dr.dk, hvor vi sender lørdag fra kl. 09.55 til kl. 19.10.

Programmet ser ud som følger:

Kl. 10.00–10.10: Åbningsceremoni Kl. 10.15: Indmarch for mixhold Kl. 10.20–12.10: NM for mixhold

KL. 13.55: Indmarch for kvindeholdene Kl. 14.00–16.00: NM for kvindehold

KL. 17.10: Mændenes indmarch Kl. 17.15–18.40 NM for mandlige hold Kl. 18.45: Præmieoverrækkelse