Tidligere dansk triatlonchef 'målløs' efter fire år lang udelukkelse

Tidligere sportschef i Triatlon Danmark, Michael Krüger, blev onsdag udelukket fra sporten i fire år for brud på antidopingreglerne.

- Det handler alene om en procedureovertrædelse i et forsøg på at hjælpe en sygdomsramt atlet, siger Michael Krüger. (Foto: HUGH GENTRY © Scanpix)

Onsdag offentliggjorde DIF’s Dopingnævn, at der er er faldet dom en i sag mod Triatlon Danmarks tidligere sportschef Michael Krüger samt triatleten Sif Bendix Madsen.

Sagen er blevet indbragt for nævnet af Anti Doping Danmark.

Den 28. juni blev Michael Krüger bortvist og midlertidigt udelukket, og siden da har han måtte vente på et resultat.

Fire års udelukkelse lød dommen på til Michael Krüger, mens Sif Bendix Madsen blev idømt et års udelukkelse. Det ærgrer den tidligere sportschef, da sagen ikke drejer sig om, at han har forsøgt at give Sif Bendix Madsen en konkurrenceforvridende fordel gennem doping.

Sif Bendix Madsen fik en saltvandsindsprøjtning på 500 milliliter, da hun kæmpede for at komme til kræfter igen ovenpå hård træning og sygdom i kroppen.

Sif Bendix Madsen under ungdoms-OL i 2018. (Foto: Cecilie Bak / Gratis © Scanpix)

Ifølge dopinglisten er det forbudt at få intravenøse infusioner eller indsprøjtninger af mere end 100 milliliter i løbet af 12 timer, og derfor drejer sagen sig heller ikke om doping i traditionel forstand.

Derfor synes Michael Krüger også, at straffen på fire års udelukkelse er alt for hård.

- Jeg er målløs over dommens længde og konsekvens i forhold til mig selv, fordi den ikke tager hensyn til, om forseelsen handler om skabe en præstationsforbedring hos en atlet. Den handler alene om en procedureovertrædelse i et forsøg på at hjælpe en sygdomsramt atlet.

- Jeg vil gerne udtrykke en skarp kritik af Anti Doping Danmark og Team Danmark for at reagere panikagtigt og ulogisk i denne sag - givetvis ansporet af at skulle fremstå handlingsorienteret i forhold til eksempelvis sagen i svømmeforbundet. Det er ikke fair, at min dom skal være skærpet af den grund, siger Michael Krüger.

Kan ikke genkende billedet

Strafferammen for Sif Bendix Madsen var op til fire års udelukkelse, mens Michael Krüger kunne være tildelt livstid. Dopingnævnet har lagt vægt på, at hun kun var 17 år, da overtrædelsen fandt sted, samt at hun ikke vidste, at der var tale om en ulovlig metode.

Det er dog en væsentlig omstændighed, at Michael Krüger har været i en betroet stilling som sportschef.

Det ændrer dog ikke sagen for Michael Krügers synspunkt, da det også var ham selv, der informerede Anti Doping Danmark om, at Sif Bendix Madsen havde modtaget en intravenøs saltvandsopløsning.

- Jeg er klar over, at jeg har overtrådt regler, der er skabt for at komme udspekulerede dopingbagmænd og dopingnetværk til livs. Men det rammer efter min mening alt for hårdt og forkert i dette tilfælde, da der hverken er tale om doping eller forsøg på at skjule anden form for dopingsubstanser.

- Anti Doping Danmark får det til at fremstå som om jeg er initiator, og har forført en familie til doping. Det billede kan jeg slet ikke genkende, siger Michael Krüger.

Både Sif Bendix Madsen og Michael Krüger har været udelukket midlertidigt siden 28. juni 2019, og den periode bliver fratrukket den udelukkelse, som de er blevet idømt.

Michael Krüger udtrykker glæde over, at atleten ikke får en længere karantæne end et år og snart kan genoptage sin sportskarriere.

DR Sporten har været i kontakt med Sif Bendix Madsens rådgiver, der ikke ønsker at udtale sig uden at have læst hele dommen. DIF's dopingnævn har heller ikke på nuværende tidspunkt ønsket at uddybe dommen.