Tidligere folketingsmedlem vil løbe 230 kilometer på 24 timer ved EM

Anne Marie Geisler Andersen fik en besked på Facebook. Seks år senere er hun indehaver af den danske rekord i langdistanceløb.

- Jeg er god til bare at være oppe i mit hoved. Når jeg bliver presset begynder jeg at regne og tælle ting, og det kan jeg bruge lang tid på, for så løber jeg længere.

’Længere’ skal her forstås som et ganske vidt begreb. Ordet dækker ikke bare over en tur rundt i Søndermarken eller rundt om Damhussøen. Slet ikke.

Når 35-årige Anne Marie Geisler Andersen taler om at løbe længere, er der tale om distancer, der kan måles med etaper i Tour de France.

I dag venter så den potentielt længste etape i hendes liv. Hun har 24 timer til at løbe 230 kilometer. Det er udfordringen, hun har stillet sig selv, når EM i langdistanceløb i den franske by Albi afholdes.

- Og så håber jeg at ende i top ti, siger hun.

Facebook-besked

Anne Marie Geisler Andersen fik smag for langdistanceløb ved lidt af en tilfældighed. Tilbage i 2010 sad hun i folketinget for det Radikale Venstre, hvor hun var psykiatri-ordfører.

- Jeg bliver kontaktet af én fra Sind, der har set, at jeg løber. Og så spørger han mig, om jeg ikke vil være til at samle ind til deres organisation.

Sind, der er en organisation for pårørende til sindslidende, samler penge ind via et langdistanceløb. Anne Marie Geisler Andersen har længe løbet – dog ikke langdistance i den forstand - og er med på idéen.

Og da Anne Marie Geisler Andersen først er ude på ruten, går det godt på den malende måde.

- Så siger landstræneren på et tidspunkt til mig, at ”hvis du bliver ved nu, overhaler du danmarksmesteren, for hun står og kaster op.”

Så Anne Marie Geisler Andersen bliver ved, overhaler danmarksmesteren og løber i alt 200 kilometer.

- Når det går så godt, er det svært ikke at få blod på tanden.

Skadet kort før EM

I dag er Anne Marie Geisler Andersen indehaver af den danske rekord, som hun satte for to år siden. Den lyder på 219 kilometer.

En ekstrem længde, som ikke nødvendigvis reflekteres i hendes månedlige træningsmængde. 100 kilometer om ugenbliver tilbagelagt i løb ud fra en tese om at ville skåne kroppen.

En tese, som Anne Marie Geisler Andersen så alligevel brød en smule med, da hun i august løb maraton nær hjemmet i Hjerting i Sydvestjylland. Tiden på 3 timer og 23 minutter var hendes bedste nogensinde på distancen.

Anne Marie Geisler Andersen er indehaver af den danske rekord i 24-timers løb

- Men jeg havde ikke løbet lige, fordi mine hofter sidder skævt, så det havde belastet hele kroppen. Så jeg kunne nærmest ikke gå bagefter.

Konsekvensen blev en pause på tre uger, hvor hun ikke en eneste gang hoppede i løbeskoene. Umiddelbart et kritisk tidspunkt, så kort tid før EM i 24-timersløb.

- Men jeg har trænet i et halvt år, så tre uger fra eller til er forhåbentlig ikke noget, der piller ved grundformen.

Består grundformen i dag sin alvorligste prøve og bringer Anne Marie Geisler Andersen i top ti, vil hun ikke afvise at sætte endnu større mål for den og hende i fremtiden.

- Jeg sætter et mål, og det er ambitiøst, men det er aldrig urealistisk. Og så kan jeg måske næste gang drømme om at komme på podiet eller bedre.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk