Topplaceringer af danske ironman-kvinder på Hawaii

Michelle Vesterby blev nummer seks ved VM i triatlon på Hawaii. Camilla Pedersen fik en 11.-plads.

Michelle Vesterby på vej ud på cyklen under Ironman World Championship på Hawaii. (Foto: BRUCE OMORI © Scanpix)

Det blev til to fornemme danske placeringer, da der natten til søndag dansk tid blev afholdt Ironman World Championship på Hawaii.

De danske triatleter Michelle Vesterby og Camilla Pedersen blev nemlig henholdsvis nummer seks og 11 ved VM i triatlon.

Løbet blev hos kvinderne vundet af schweizeren Daniela Ryf i tiden 8 timer, 46 minutter og 46 sekunder. Det var mere end 23 minutter hurtigere end australske Mirinda Carfrae på andenpladsen.

Michelle Vesterby tilbagelagde de 3,8 kilometer svømning, 180 kilometer cykling og 42,195 kilometer løb i tiden 9 timer, 19 minutter og 5 sekunder.

Camilla Pedersen var yderligere 12 minutter langsommere, hvilket altså rakte til en samlet 11.-plads. Begge danskere var ellers helt med fremme efter svømningen, men efter cyklingen var der et stykke vej op til de forreste.

Sidste år ved VM på Hawaii sluttede Michelle Vesterby lige uden for podiet på en samlet fjerdeplads. Det var det bedste danske resultat nogensinde af en dansk kvinde ved det hårde løb på Hawaii.

Camilla Pedersen sluttede ved den lejlighed på en ottendeplads.

To danske VM-titler

Flere andre danskere deltog også i årets udgave af Ironman World Championship, men uden for den professionelle kategori.

Her vandt Katrine Amtkjær Nielsen i aldersklassen 35-39 år.

Blandt de ikke-professionelle blev det også til dansk sejr hos herrerne. Det skete i aldersklassen 50-54 år, hvor 52-årige Bent Andersen tog sin tredje VM-titel i træk og sin sjette titel i alt.

Der var dog ingen danskere blandt de hurtigste professionelle mænd, hvor det i stedet var tre tyskere, der tog sig af podieplaceringerne. Løbet blev vundet af Jan Frodeno i tiden 8 timer, 6 minutter og 30 sekunder.

/ritzau/

Facebook
Twitter