Trist Maze: Har et langt liv efter bordtennis

Michael Maze har overvejet det længe og haft familie og venner med på råd, inden han mandag stoppede karrieren.

Michael Maze har indstillet sin karriere som bordtennisspiller. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Mandag meddelte den danske bordtennisspiller Michael Maze, at han stopper karrieren på topniveau. Skader og slid på kroppen sætter en stopper for en flot karriere, og det er netop en fremtid med aktivitet, der ligger til grund for valget.

- Jeg har over længere tid tænkt på, at der også er et liv efter bordtennis. Jeg er meget fysisk aktiv, og jeg skylder mig selv, at jeg også kan have et aktivt liv efter karrieren; at jeg ikke er mere skadet, end jeg kan løbe en tur. Jeg har et langt liv, jeg skal leve efter karrieren, siger Michael Maze til DR Sporten.

Den danske bordtennisstjerne har længe tænkt over sin beslutning, og det er efter modne overvejelser, at han er nået frem til det rette valg, fortæller han. Men det har ikke været nemt at sige stop nu.

- Jeg er da også trist. Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, det var en sjov dag, men jeg er afklaret. Det er ikke noget, jeg er kommet frem til på to timer. Jeg har tænkt meget over det og snakket med mine venner og familie om det. Jeg føler, jeg er kommet frem til den rigtige beslutning. Nu glæder jeg mig til fremtiden, og hvad den end må bringe, siger Michael Maze.

- Det kommer måske ikke som det helt store chok for mig, at jeg ikke spiller, til jeg er 40 år. Jeg har haft masser af tid, så jeg glæder mig til fremtiden, og selvfølgelig håber og tror jeg, at jeg kommer til at være en del af bordtennismiljøet i en eller anden form, siger han.

34-årige Michael Maze er målt på resultater den bedste danske bordtennisspiller nogensinde. Han har vundet medaljer både ved VM og OL, mens karrierens højdepunkt kom i 2009, hvor han vandt single-guld ved EM.

FacebookTwitter