Turen går til Abu Dhabi: UFC flytter ind på en ø og døber den 'Fight Island'

UFC's famøse 'Fight Island' bliver til virkelighed i Abu Dhabi.

Brasilianske Gilbert Burns slog i sidste weekend amerikanske Tyron Woodley, og skal nu kæmpe på Fight Island i juli. (Foto: Jeff Bottari © Scanpix)

I store dele af verden frarådes eller decideret forbydes det lige nu at krydse landegrænser på grund af coronakrisen. Derfor er alle store internationale sportsbegivenheder blevet aflyst eller udskudt.

Men forestil dig så, at FC Barcelona, Juventus og andre af verdens største fodboldklubber midt under coronakrisen flyver deres spillere til en ø i Abu Dhabi.

Her forskanser de sig sammen, går i isolation og coronakarantæne og genoptager Champions League-kampene, hvor klubber og spillere igen kan mødes på fodboldbanen på tværs nationaliteter – alt sammen på en ø midt i Den Persiske Bugt.

Det kan måske lyde langt ude. Og det er da heller ikke noget Champions League-klubberne har gjort. Men til gengæld er det præcis det, der er planen for verdens største kampsports-organisation UFC.

I juli flyver UFC flere af deres allerstørste stjerner ind fra hele verden og forvandler for en stund Yas Island i Abu Dhabi til ’Fight Island’. Det bekræftede UFC forleden.

- Vi fandt på ideen med ’Fight Island’, fordi vi manglede et sted at holde internationale kampe under den globale pandemi, siger UFC-præsident, Dana White.

Ingen forlader øen

Under coronakrisen har UFC afholdt stævner i Florida og Las Vegas, men kun kæmpere bosiddende i USA har kunne deltage på grund af de nuværende restriktionerne for indrejse i landet.

- Det sværeste lige nu er at få folk fra resten af verden ind i landet, siger Dana White.

- Vi er er global virksomhed, og hvis vi fortsætter med kampe i USA, løber jeg til sidst tør for amerikanske kæmpere. Så nu har vi gjort Yas Island ’ready to go’; det hele er klar.

Dana White, her mellem Floyd Mayweather og Conor McGregor, garanterer at sikkerheden på Yas Island er i top. (Foto: Paul Childs © Scanpix)

På en privatejet del af Yas Island er der blevet skabt en 25 kvadratkilometer sikkerhedszone, hvor kun UFC’s kæmpere, trænere og andet nødvendigt personale må opholde sig. Her har de adgang til en kamparena, træningsfaciliteter, restauranter og et hotel.

Alt før, under og efter kampe vil ske på øen, hvilket også betyder, at ingen kommer til at forlade øen, siger Dana White, som sammen med Ali Al Shaiba, chef for turisme i Abu Dhabi, regner med at få fyldt godt op med folk på Yas Island.

- Det er værd at nævne, at 2500 personer - herunder myndighedernes rengøringsfolk og alt, hvad der er brug for - også vil bo i denne 'safe zone' i omkring en måned.

- Alle kan nemt bevæge sig rundt og nyde hvert et hjørne af området. Det bliver som et helt normalt liv, men det kommer til at foregå i en UFC-boble, siger Ali Al Shaiba.

UFC har indtil videre annonceret, at der vil være kampe den 11., 15., 18. og 25. juli. Blandt andet vil der være adskillige kampe om UFC’s VM-bælter på tværs af vægtklasser.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk