To ud af to for Leon Madsen i EM-serien: Går efter europamesterskabet

Den danske speedway-kører er i forrygende form for tiden, og han har nu vundet begge hidtidige afdelinger af EM-serien.

Leon Madsen på toppen af podiet i Torun efter første afdeling af EM-serien. (Foto: Tytus Zmijewski © Scanpix)

I weekenden dannede Torun i Polen rammen om den første af i alt fem serier i europamesterskabet i speedway. Dér stod Leon Madsen øverst på podiet. Onsdag aften var europamesterskabet så rykket til Bydgoszcz. Igen stod Leon Madsen øverst på podiet.

Selvom han vandt den første afdeling af EM-serien, så var det ikke Leon Madsen, der førte den samlede stilling i kampen om europamesterskabet. Engelske Robert Lambert og Nicki Pedersen havde begge samlet flere point undervejs, hvor vinderen af afdelingen ikke nødvendigvis er den, der har samlet flest point.

Det blev der dog lavet om på onsdag aften, da Leon Madsen scorede nok point til at lægge sig alene i front i den samlede stilling.

- Humøret er rigtig højt herfra, jeg er rigtig glad, og det var en god aften. Jeg fik scoret nogle solide point og fører EM-serien. Nu kigger vi fremad og bliver ved med at presse på, og forhåbentlig kan jeg score en masse point, så jeg kan blive i toppen og vinde europamesterskabet. Det er det, vi satser på, siger Leon Madsen.

Det så ellers ud til, at Leon Madsen var ved at sætte det over styr, da han i heat 14 blev sidst, hvilket også kostede ham den direkte kvalifikation til finalen. I stedet måtte han sætte tingene på plads i semifinalen, hvor han takket være en god start kvalificerede sig til finalen.

I semifinalen havde han selskab af den forsvarende europamester, Mikkel Michelsen, som tog andenpladsen bag Leon Madsen, og altså også bookede en plads i finalen.

I finalen var Leon Madsen ganske suveræn, og han førte heatet fra start til slut. Mikkel Michelsen blev toer. Selvom Leon Madsen nu har vundet begge afdelinger af EM-serien, hvor der køres i alt fem afdelinger, så er han slet ikke tilfreds endnu.

- Man kan aldrig hvile på laurbærrene. Alle de andre femten kørere vil også gerne vinde og prøver at forbedre sig hele tiden. De ved også godt, at det er mig, de skal slå nu. Så der er ikke noget med at hvile. Vi bliver ved med at presse på, arbejde hårdt og fokuseret, og vi skal gøre vores bedste for at blive endnu bedre.

- Det er sjovere at være heroppe i toppen, end det er at halte bagefter, siger Leon Madsen.

Næste afdeling i EM-serien er onsdag den 15. juli, hvor mesterskabet er rykket videre i det polske og kører tredje afdeling i Gniezno. Leon Madsen vandt europamesterskabet i 2018.

Facebook
Twitter