Uofficielt karate-EM kommer til Fyn

Odense skal næste år være vært for uofficielle europamesterskaber i karate.

Der skal deles karatehug ud, når der i 2019 afholdes et uofficielt EM i karate i Odense. (© UdviklingFyn)

I 2019 skal der afholdes uofficielle europamesterskaber i karate, og det bliver med en dansk arrangør. Odense er nemlig blevet tildelt værtskabet for karate-EM 2019 under forbundet WUKF ( World Union of Karate-Do Federations, red.).

Hos United Karate of Denmark (UKDK) glæder man sig over, at Danmark får mulighed for at afholde en stor slutrunde.

- At få tildelt et europamesterskab er en stor tillidserklæring til United Karate of Denmark og skyldes blandt andet det store engagement, vi lægger i WUKF, lyder det fra generalsekretær Søren Helsted i en pressemeddelelse.

- Danmark er på verdensplan sportsligt i top 8, og jeg ser meget frem til, at vi kan vise, hvad det danske landshold kan præstere på hjemmebane. At vi fik EM2019 til Odense skyldes også den danske kultur med venlighed og vores positive tilgang.

Det uofficielle EM næste år arrangeres af United Karate of Denmark i samarbejde med Sport Event Fyn, Odense Kommune og karateklubben Odense Karate-Do Ichiro.

Karate gør i 2020 sit indtog på OL-programmet ved legene i Tokyo, men for at komme med til OL som dansker, skal man være tilknyttet Dansk Karate Forbund, som også stiller det officielle danske landshold i karate.

Dansk Karate Forbund hører under Dansk Idræts-Forbund (DIF), og det er udelukkende i dette regi, at man kan kæmpe med om officielle DM-, EM- og VM-titler. Derfor er det heller ikke det officielle karate-landshold, der deltager i turneringen i Odense.

Denne version er rettet til, da der i den første version kunne opstå tvivl om, hvorvidt der var tale om et officielt EM i karate, og det er ikke tilfældet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter