VIDEO 15-årigt dansk gymnastik-talent vinder tre guldmedaljer

Nord Europæisk mesterskab i gymnastik blev en stor triumf for 15-årige Marie Skammelsen.

Hvis du er en af de mange, der under OL fulgte gymnastikken på DR1, og savnede dansk deltagelse, kan du godt allerede nu krydse fingre. For i 2020 er der muligvis en chance for, at Danmark bliver repræsenteret på højeste niveau under OL.

15-årige Marie Skammelsen har i hvert fald vist vejen, efter hun her i weekenden deltog i Nord Europæisk mesterskab i idrætsgymnastik. Ikke mindre end tre guldmedaljer blev det til for den unge dansker.

Lørdag vandt hun guldet og mesterskabstitlen i All-around konkurrencen for kvinder, mens hun søndag vandt guld i spring over hest og fuldendte triumfen med guld på gulvet.

Hårdt arbejde betaler sig

- Jeg er bare så glad og har ikke helt forstået det endnu. Det havde jeg slet ikke forventet. Det er en mega fed fornemmelse. Det er en helt speciel følelse. Det er fedt, at alt det hårde arbejde betaler sig, det viser sig gang på gang. Jeg er super glad for guld All-around, og selvfølgelig også hest. Men særligt gulv, som jeg elsker, siger Marie Skammelsen til gymdanmark.dk.

Med de tre guldmedaljer understreger Marie Skammelsen det, som man i gymnastikkredse har vidst gennem længere tid – at hun er det største talent i kvindelig idrætsgymnastik i mange år.

Marie træner over 20 timer ugentligt og tager turen fra Hørsholm til Kastrup for at passe træningen 8 gange fordelt på 6 dage om ugen.

I 2017 bliver Marie Skammelsen senior og allerede nu kan hun måle sig med de bedste i den klasse – flere af dem slog hun blandt andet i weekenden. Marie Skammelsens håb for 2017 er at deltage ved VM mens hendes ultimative drøm er OL i Tokyo i 2020.

Danmark vandt i alt syv medaljer ved de nordeuropæiske mesterskaber i gymnastik, skriver Gymdanmark på deres hjemmeside.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter