VIDEO 49erFX: Status quo og en badebold i masten

Der er fortsat hård kamp om OL-billetten i 49erFX-klassen.

De danske 49erFX-både kæmper med omskifteligt vejr i amerikanske Clearwater, hvor der afholdes VM i disse dage.

Det til tider hårde vejr har fået arrangørerne til at give dispensation for brug af alternative remedier, der kan afhjælpe, at bådene ikke vender bunden i vejret i tilfælde af kæntring.

Intet mindre en end badebold blev således monteret i toppen af søstrene Maiken og Anne-Julie Foght Schütts båd. Og til trods for den utraditionelt udseende mast lykkedes det dem at vinde gårsdagens sejlads!

Generelt god dansk dag

De to søskende kan dog ikke nå at tage den ene danske OL-billet ved VM i Clearwater, som fungerer som den sidste af tre udtagelsesstævner til OL.

Den kamp står fortsat imellem Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen - som lige nu fører i kampen om OL-billetten - i den ene båd og Ida Marie Baad og Marie Thusgaard i den anden.

Og efter gårsdagens sejllads i Clearwater er kampen om OL-billetten nogenlunde status quo. Således kom Ida Marie Baad og Marie Thusgaard ind på en 6.-plads - endda til trods for, at de knækkede masten til sidst i sejladsen.

- Vi var glade for at komme i gang. Vi ligger nummer 3 meget længe, men så knækker masten, da vi vender. Men så rejser vi båden og sejler i mål med en knækket mast, siger Ida Marie Baad nøgternt.

- Vi taber meget få point på at knække masten – så i den samlede stilling er vi nok så heldige, at det nok ikke får nogen betydning, tilføjer Marie Thusgaard.

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen kom i mål lige før Thusgaard og Baad på en 5.-plads

Facebook
Twitter