VIDEO Danmarks bedste bordtennisspiller føler sig presset til at spille

Jonathan Groth føler, at bordtennisspillere tvinges til at spille turneringer, selvom de ikke fysisk klar.

Der et stort pres på bordtennisspillere for at spille mange turneringer – faktisk så mange at det øger risikoen for skader.

Sådan lyder det fra Danmarks bedste bordtennisspiller, Jonathan Groth.

I den forgangne uge var han selv nødt til at sige fra til en turnering på grund af smerter.

- Jeg trak mig fra Swedish Open, da jeg havde en overbelastningsskade i baglåret.

Hos Team Danmark mener man, at årsagen til overbelastningen er klar.

- Han har med stor sandsynlighed fået den, fordi han spiller flere kampe end han har gjort tidligere, siger Mads Brink Hansen, der er fysisk træner i Team Danmark.

Flere turneringer end nogensinde før

I år spiller Danmarks bedste bordtennisspiller 15 turneringer flere, end han nogensinde har gjort før. Det er dog ikke noget, han selv har valgt.

Det er i stedet et nyt rangeringssystem, der belønner spillerne for at dukke op til så mange turneringer som muligt, også selvom de ikke er helt fysisk klar.

- Hvis man vælger at nedprioritere nogle turneringer, så kan det koste på ranglisten, og måske koste en OL-deltagelse, siger Jonathan Groth.

Det samme systemet bliver også brugt i badmintonverdenen, hvor blandt andre den tidligere verdensmester Viktor Axelsen lige nu kæmper med den samme overbelastning.

- Vi har set det samme i badminton, hvor de mange turneringer presser spillerne, så de fysisk ikke kan tåle det, lyder det fra Mads Brink Hansen

Derfor er Groth også nervøs for, hvad de mange turneringer på sigt kan få af konsekvenser.

- Det kan være der kan komme en rigtig alvorlig skade. Nu var det heldigvis kun en overbelastningsskade, men det kan ende med at koste flere måneder eller karrieren, siger han.

Facebook
Twitter