VIDEO Danmarks bedste målmand er Årets Mandlige Fodboldspiller

Efter tre års nomineringer vinder Kasper Schmeichel i år prisen som årets fodboldspiller.

Der er en ny mand på toppen af dansk fodbold, og hans navn klinger dejlig velkendt. Efter tre år med Christian Eriksen som Årets Mandlige Fodboldspiller har Kasper Schmeichel i år vundet den ærefulde pris.

Landsholdsmålmanden var også nomineret til prisen i 2014 og 2015 uden dog at få den. I sommer vandt han det engelske mesterskab med Leicester, og den imponerende bedrift har uden tvivl haft betydning for, at kåringen i år landede hos Schmeichel.

Med kåringen træder Kasper Schmeichel også i sin fars fodspor. Den legendariske målmand Peter Schmeichel blev nemlig årets fodboldspiller i både 1999, 1993 og 1990.

Prisen som Årets Mandlige Fodboldspiller er særlig prestigiøs, da det er medlemmerne af Spillerforeningen – og dermed andre fodboldspillere – der stemmer i kåringen, og altså ikke journalister eller fodboldfans.

30-årige Kasper Schmeichel vinder prisen som Årets Mandlige Fodboldspillere foran to andre nominerede: Christian Eriksen fra Tottenham, og den tidligere FC København-anfører, der netop er skiftet til tyske Werder Bremen.