VIDEO Dansk bordtennisdrøm: Roskilde vil forene Maze og Groth

Michael Maze tager en sæson mere i bordtennis, hvis Roskilde kan lokke Jonathan Groth til Danmark.

- Hvis Groth kommer, så spiller jeg næste år.

Det er ikke til at tage fejl af. Michael Maze har udstukket et løfte. Den danske bordtennisstjerne, der stoppede karrieren sidste år, men har spillet Champions League for Roskilde i dette efterår, er klar til et år mere. Men det kræver, at en anden stjerne træder til.

Danmarks i øjeblikket bedste bordtennisspiller, Jonathan Groth, har de seneste otte år spillet i Tyskland, men nu kan han være på vej til Danmark og et spændende projekt i Roskide.

- Det er jo en klub, der kun er gået én vej, og det er opad. De virker til at være interesserede i mig, så det ér en mulighed, siger Jonathan Groth til DR.

Udsigten til et samarbejde med Michael Maze trækker bestemt også i Groth.

- Jeg har haft fornøjelsen af allerede i denne uge at træne to gange med ham. Når jeg træner med ham, giver det meget mere. Han er en helt fantastisk spiller, og selvom han ikke helt er på det samme niveau, kan han stadig lære utrolig meget fra sig, siger Groth.

Muligheder i Champions League

Skulle det lykkes Roskilde at lokke Jonathan Groth tilbage til Danmark – og dermed også sikre sig Michael Maze på holdet – kan det betyde store ting i Champions League for den danske bordtennisklub.

- Han (Groth, red.) er god, han er nummer 32 i verden. Hvis han er med, så er vi seeded, og så kan vi tro på, at vi måske kan få en semifinale og endog en finale, siger Roskildes sportschef Allan Bentsen.

Udover en 32. plads på single-verdensranglisten kan Jonathan Groth også prale med at være nummer otte i verden i double. Sammen makkeren Patrick Franziska vandt han sidste år EM. Jonathan Groth regner med at have en afklaring på sin fremtid senest til februar.

FacebookTwitter