VIDEO Dansk roer kæmper for OL efter to blodpropper

Christina Juhl Johansen er i gang med at genoptræne, efter hun i august blev diagnosticeret med blodpropper i lungerne.

Hun er et af dansk ronings største håb. Men lige nu kæmper Christina Juhl Johansen for karrieren efter en voldsomt tilbageslag - en blodprop i hver lunge.

- Det er surrealistisk, når man synes, at en hård sygdom kan være en omgang influenza. Så er det lidt vildt at blive ramt af en blodprop, siger den 26-årige roer.

Sammen med sin toer-makker Lærke Berg Rasmussen er hun Danmarks nye konstellation på den internationale scene i bådetypen, toer uden styrmand.

I 2017 fik makkerparret debut ved samtlige regattaer, og det blev til medaljer ved både EM, VM og i World Cuppen.

Forvekslede blodprop med lungebetændelse

Ved en træningssamling i Portugal i april fik Christina Juhl Johansen smerter i lungerne. Hvad man først troede var lungebetændelse og eventuelt anstrengelsesastma, blev i august i stedet diagnosticeret som blodpropper i begge lunger.

Derfor står den nu på genoptræning sammen med Lærke Berg Rasmussen i Team Danmarks rocenter i Brøndby.

- Jeg har mere overskud nu, end jeg havde for nogle måneder siden. Men jeg er heller ikke på toppen endnu. Der er et stykke endnu, siger Christina Juhl Johansen og tilføjer:

- Jeg er midt i genoptræningsforløbet. Jeg mangler stadig nogle undersøgelser på sugehuset, og at få taget de sidste blodprøver. Jeg skal være i behandling helt frem til februar-måned.

Men selvom der lige nu trænes for at genfinde kræfterne fremfor med konkurrence for øje, så er den langsigtede drøm om at komme til OL i Tokyo i 2020 stadig intakt.

- Jeg håber ikke, det betyder noget for mine OL-drømmen, men det ligger lidt længere væk. Det er at komme til OL er stort og svært, og det bliver ikke nemmere af, at man har en blodprop i hver lunge i en sport som roning, hvor vi er så afhængige af vores lungekapacitet, siger hun.

Facebook
Twitter