VIDEO Dansk tumbler får højeste score men misser medalje til World Games

Den danske tumbler Anders Wesch viste, at han hører til i verdenstoppen til World Games.

Forhåbningerne var høje i den danske lejr under onsdagens sene finaler i tumbling til World Games i Wrocław i Polen.

Danske Anders Wesch havde i kvalifikationen til finalen lavet tredjehøjeste score, og dermed duftede der af metal til Danmark for anden gang efter orienteringsløberen Maja Alms vandt guld guld under World Games – legene for discipliner og sportsgrene, der ikke er på OL-programmet.

I finalen viste Anders Wesch da også, at han hører til i verdenstoppen af tumbling, da han i sit andet gennemløb scorede imponerende 37.800 - en score der kun blev matchet af den regerende mester kinesiske Zhang Lou, som senere vandt guld.

For uheldigvis er finaleresultatet summen af pointene i begge runder, og da Anders Wesch fejlede i landingen i første runde, skulle han satse på kiks hos konkurrenterne for at komme blandt medaljerne. Det skete ikke, og slutresultatet blev en 6.-plads til Anders Wesch, som ærgrede sig.

- Det er pisse ærgerligt. Jeg gik efter guldet, men desværre var de små marginaler ikke med mig. Det er virkelig surt, fordi anden øvelse viser, at målet var helt realistisk, siger Anders Wesch.

Han bakkes op af landstræner Michael Moselund-Hansen:

- Hvis Anders var blevet stående i landingen i første runde havde han scoret over 38.000 og dermed vundet men sådan er elitesport og desværre skulle det ikke være sådan denne gang, lyder det fra landstræneren.

Du kan se den endelige stilling i tumbling-finalen herunder og se Anders Wesch's flotte anden runde i videoen herover.