VIDEO Danske guld-sejlere: VM var det helt store mål

Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen vidst ikke på forhånd, hvordan niveauet var til VM.

For et års tiden siden vandt de to sejlere Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen bronze ved OL i Rio, og lørdag blev det til endnu en stor triumf, da de to vandt VM-guld i deres 49erFX-båd.

- Det kunne ikke have været bedre. Vi er sindssygt glade, for vi har bare sejlet så godt hele ugen. Vi er rigtig glade for at tage den hele vejen hjem og vinde, siger Katja Salskov-Iversen til DR.

De to viste sig at være enormt godt sejlende, men på forhånd var de ikke sikre på, hvordan modstanden ville være i sejlfeltet.

- Vi har trænet hele sommeren, og det her har været det store mål i sidste ende. Men det er også første gang, vi har set vores konkurrenter fra OL, så det var rigtig svært at vide, hvor niveauet lå. Vi er bare glade for, at vi kunne gå ud og fyre den af, og at det var godt nok, siger Salskov-Iversen.

Inden dagens medalrace lå Katja Salskov-Iversen og Jena Mai Hansen nummer et, men på anden sidste sejlads havde de pludselig en kæntring. Heldigvis kom de tilbage og tog den samlede sejr.

Facebook
Twitter