VIDEO Er det historiens dummeste røde kort?

Sportens skæve juleklip giver dig i dag et hysterisk dumt rødt kort, da Danmark mødte Spanien i 1974.

José Claramunt var nok ikke den mest populære mand i omklædningsrummet.

DR Sportens skæve juleklip er vores arkivkalender, der hver dag i december vil kunne tilfredsstille dit behov for spøjse klip fra sportens verden.

Som titlen angiver, vil vi langt fra kun hylde de bedste, hurtigste og smukkeste.

Vi vil derimod i højere grad fokusere på dem, som har trådt lidt ved siden af, eller dem som på anden måde har leveret noget opsigtsvækkende.

I dagens video skal et smut til fodboldens verden. Danmark havde en rædselsfuld kvalifikation EM 1976, hvor vi sluttede nederst i puljen og ikke kom med.

Men det kan være lige meget, for det skal handle om Spaniens anfører Jose Claramunt. Da Danmark og Spanien mødes i Idrætsparken i september 1874, scorer Claramunt på straffe, men i anden halvleg bærer han sig dumt

Ved stillingen 2-1 bliver Danmark idømt et frispark, men den spanske anfører har svært ved at holde sig på behørig afstand af bolden. Faktisk forlader han adskillige gange sin plads i muren.

Se videoen øverst i artiklen og bedøm selv, om José Claramunt får historiens dummeste udvisning, eller om den irske dommer John Carpenter er lige hård nok.

Som en lille bonusinfo kan det nævnes, at Danmark stiller med folk som Henning Munk Jensen, Morten Olsen, Niels-Christian Holmstrøm og Allan Simonsen. Kampen ender 1-2 til Spanien.

Facebook
Twitter