VIDEO Femte guld til suveræne Dahlmeier

Ny triumf for den tyske skiskydnings-stjerne, som vinder sit femte VM-guld

Laura Dahlmeier er en klasse over alle andre kvindelige skiskytter i øjeblikket. Det satte den 23-årige tysker en tyk streg under, da hun vandt den afsluttende fællesstart ved VM i skiskydning i Østrig.

Dahlmeier skød fejlfrit på alle 20 skud og på vej ind mod mål overhalede hun suverænt amerikaneren Susan Dunklee, der lidt overraskende havde formået at følge med tyskeren det meste af vejen. Den 31-årige amerikaner hentede med sølvet sin første VM-medalje. Bronzen gik til Kaisa Mäkäräinen fra Finland, som på den sidste kilometer spurtede fra en større gruppe.

Historisk triumf

Med sejren på fællesstarten kom Laura Dahlmeier op på i alt fem guldmedaljer og én af sølv ved dette VM, og det er et meget markant resultat. Aldrig før har en kvinde vundet så meget guld ved et skiskydnings-VM, og tager man sidste års VM med, har hun nu hentet medalje i sine sidste 11 VM-starter i træk.

I Oslo for et år siden blev det til én guld, én sølv og to bronze, men i år har hun altså overgået sig selv med medalje i samtlige de seks løb hun stillede op i.

Den 23-årige tysker, der kommer fra skihop-byen Garmisch-Partenkirchen, fører også sikkert i den samlede world cup, hvor der stadig mangler tre afdelinger i denne sæson.