VIDEO Forrygende Astralis stryger i finalen i London

Det danske Counter-Strike hold Astralis spillede sig lørdag aften i finalen ved FACEIT Majoren i London.

Det lugter af en ny gang pandekager på Københavns Rådhus for Astralis.

Tilbage i januar 2017 var det danske Counter-Strike hold for første gang inviteret på søde sager, da de vandt ELEAGUE Majoren i Atlanta. Siden da har holdet ikke formået at komme tæt på at gentage triumfen, men søndag aften får holdet mulighed for at sætte en tyk streg under, at de er verdens bedste Counter-Strike hold.

Lørdag spillede danskerne sig nemlig i finalen ved FACEIT Majoren i London, der også bliver kaldt VM i Counter-Strike.

Astralis skulle op med amerikanske Team Liquid, der tidligere i turneringen, som det eneste hold, havde slået Astralis. Dengang foregik kampen dog på banen 'Inferno', der dog slet ikke kom i spil lørdag.

Overlegen præstation

I stedet skulle holdene først dyste på Astralis' valg, 'Nuke', og derefter på Team Liquids valg, 'Mirage'.

Selv om amerikanerne i første halvleg på 'Nuke' gav Astralis lidt at tænke over, så trak danskerne for alvor fra, da der skulle byttes side. Med en dansk sejr på 16-8 skulle holdene derfor videre til 'Mirage', som skulle vise sig at blive en ensidig affære.

Emil 'Magisk' Reif åbnede banen med at eliminere alle fra Team Liquid, og det momentum formåede Astralis at omsætte til en føring på hele 12-3, inden der skulle byttes side.

Efter et par runder frem og tilbage kunne Astralis og de mange danske fans i arenaen smide armene i vejret. 16-7 blev resultatet i Astralis' favør, der nu kan se frem til at møde verdensranglistens nummer to, Na'Vi, i søndagens finale.

En kamp, der kommer til at blive en anelse sværere end semfinalen var tilfældet, siger Astralis' kaptajn, Lukas 'Gla1ve' Rossander.

- De kan blive tunge at danse med, de har set rigtig stærke ud, siger 'Gla1ve'.

- Nu skal vi lige falde ned, for vi har ikke vundet noget endnu, men vi vil så gerne vinde en Major-finale igen, så det handler om at have fuldt fokus i morgen.

Vinderen af finalen tager lidt over tre millioner kroner med hjem i gevinst.

Kampen begynder klokken 19.15, og du kan se med på DR3 fra klokken 18.40.