VIDEO Forrygende start på EM i Teamgym! Dansk guld i junior-mix

Det danske junior mix-hold i Teamgym kneb sig foran Norge i sidste øvelse og vandt guld ved EM.

Her er den afgørende disciplin, der sikrede danskerne guld i junior-mix.

Det danske landshold i Teamgym kunne ikke have ønsket sig en bedre start på EM i Slovenien.

Juniorernes mix-hold, der består af piger og drenge i alderen 13 til 17 år, gjorde nemlig alt, man kunne ønske af dem, og nappede guldet.

Det holdt dog hårdt, og danskerne skulle levere en toppræstation i tumbling, der var de rød-hvide gymnasters sidste disciplin, for at overhale Norge.

Trampet

Danmark lagde ud med trampet og leverede ganske fornemt. Solide spring over hele linjen med en score på 17,350 som følge, og danskerne placerede sig på tredjepladsen efter den første runde discipliner.

Gulv-øvelse

I gulv-øvelsene har danskerne en lidt højere sværhedsgrad end konkurrenterne, men desværre eksekveres alle de enkeltstående momenter ikke lige fejlfrit. Danskerne fik derfor ikke den score, man med rød-hvide briller havde kunnet håbe på.

20,900 blev scoren for gulvøvelsen, og det placerede danskerne på andenpladsen inden den sidste øvelse lige efter Norge.

Tumbling

Inden danskerne skulle i aktion for sidste gang, får Norge lagt ekstra pres på de danske gymnaster med en gennemført flot præstation på trampetten.

Men danskerne leverede, da de skulle. Med en score på 18,050 i tumbling kneb danskerne sig lige akkurat foran nordmændene og tog guldet.

Danskernes afgørende og guldvindende disciplin kan ses i videoen over artiklen.

Og hvis du vil se mere EM i Teamgym, kan du glæde dig over, at DR i morgen sender seniorernes finaledag på DR3. Vi sender fra kl. 12.20.