VIDEO Fourcade skriver historie med samlet sejr

Den franske skiskytte slutter for første gang i sæsonen udenfor podiet, men vinder sin syvende World Cup.

Der er ingen over og ingen ved siden af Martin Fourcade. Den franske skiskytte slog søndag sit navn fast som det største i sportens historie. Fourcade sikrede sig nemlig den samlede World Cup-sejr for syvende år i træk.

Dermed overgår han nordmanden Ole Einar Bjørndalen, der har vundet World Cup’en samlet i alt seks gange. Martin Fourcades fornemme præstation kom dog i hus med noget slinger i valsen.

I den allersidste World Cup-afdeling i russiske Tjumen, sejlede det ganske enkelt for Fourcade. Han missede flere skud på de fire skydning og kom i mål som nummer 19. Det er første gang i sæsonen, at Fourcade slutter uden for podiet. Alligevel har han samlet nok World Cup-point til at vinde sammenlagt.

Sejren i søndagens fællesstart gik til russeren Maxim Tsvetkov, mens de to nordmænd Erlend Bjøntegaard og Johannes Bø nappede podiets øvrige placeringer. Johannes Bø slutter desuden på andenpladsen i den samlede World Cup.

Kvindernes massestart er i skrivende stund endnu ikke afgjort. Her skal finske Kaisa Mäkäräinen forsvare en føring på sølle fem point ned til Anastasiya Kuzmina, hvis finnen skal vinde World Cup’en samlet. Du kan se det løb direkte på TV 2 Sport.

I videoen øverst i artiklen kan du se et par af Martin Fourcades skydninger i dagens afdeling, mens han også hyldes som samlet vinder.

Facebook
Twitter