VIDEO Hammerkaster drømmer om EM efter dansk rekord: 'Benhård træning er vejen frem'

Den 23-årige hammerkaster Celina Julin har slået sin egen danmarksrekord med hele 97 cm. Nu sigter hun efter EM i august.

63.49 meter fløj hammeren, da Celina Julin kastede den afsted ved 'Kasternes Dag' i Ballerup den 12. maj, hvor hun væltede sin egen rekord med hele 97 centimeter.

I 2016 slog den dengang 21-årige Celina Julin danmarksrekorden i hammerkast for første gang i ti år, og nu har hun altså forbedret sin egen rekord.

- Og jeg skal nok også slå den igen og igen og igen, siger den unge atletikudøver.

Celina Julin håber på at få lov til at svinge hammeren til EM i august i Berlin.

Men for at få lov til det, skal hun først klare kvalifikationskravet. Det kræver, at hun får kastet hammeren 69.00 meter før kvalifikationsperioden udløber den 29. Juli. Celina Julin skal altså lægge endnu 4.51 meter til sin egen rekord.

Men hammerkasteren ved godt, hvilken vej, hun skal gå for at finde vej til EM.

- Benhård træning er vejen frem! Det er aldrig at slappe af, men hele tiden at gå efter det næste mål. Og det næste mål er at forbedre min danske rekord endnu mere, så jeg kan kvalificere mig til EM, siger hun.

Målrettet træning i Malmø

At det lykkedes Celina Julin at kaste helt rigtigt til ”Kasternes Dag”, skyldes ifølge hende selv benhård træning og en styrket selvtillid som atlet.

- Der er ingen tvivl om, at jeg er blevet meget mere sikker på mig selv som atlet, og jeg er blevet meget mere stabil, siger hun.

Og der er en helt særlig grund til at den unge hammerkaster pludselig sprudler af selvtillid.

I oktober 2017 valgte Celina Julin nemlig at supplere sin daglige træning i atlletikklubben Sparta på Østerbro med ekstra træning i Malmø.

På den anden side af sundet er niveauet blandt hammerkasterne højere end i Danmark, og det presser Celina Julin til at blive endnu bedre.

- At køre over broen og træne med en ny træner og nogle atleter, der er markant bedre end mig selv, det er meget inspirerende.

Og det er netop den udfordring, der er vigtig for hammerkasterens videre succes. Der er nemlig stor forskel på at præstere til træning og konkurrence.

- Jeg har slået mig egen rekord til træning for længe siden, men det dér med reelt at få det ud til en konkurrence, det er skidesvært.

Men med sin nye danmarksrekord i hus, har Celina Julin fået tillid til, at hun kan fortsætte med at forbedre sig.

- Jeg har hele tiden troet på, at jeg kunne gøre det, men reelt at få det ud i en konkurrence og slå min egen danske rekord, det var en kæmpe forløsning. Nu tror jeg 100% på, at jeg kan få det ud i konkurrencerne.

Du kan se hele indslaget med Celina Julin øverst i artiklen.

Facebook
Twitter