VIDEO Ikke for de søsyge: Båd krænger om på siden i Volvo Ocean Race

En af bådene i den hårde sejlads fik en hård medfart i farvandet mellem Sydafrika og Australien.

Deltagerne i Volvo Ocean Race er nogle af verdens mest habile sejlere, og de evner får de rig lejlighed for at vise undervejs.

På forhånd var de også klar over, at tredje etape eller ben, som det hedder på sejlerlingo - ville blive en hård omgang.

Det er uundgåeligt, når man i båd bevæger sig ned mod Antarktis og skal sejle igennem Det Sydlige Ishav på en tur, der går fra Cape Town i Sydafrika til Melbourne i Australien.

Billeder fra båden ”Turn the Tide on Plastic” viser da også, at forudsigelserne holdt stik, og at bådene er røget ind i hårdt vejr.

Mange tusinde sømil fra land krængede ’Turn the Tide on Plastic’ 90 grader i bølgerne, så mandskabet væltede rundt under dækket, vand væltede ned i cockpittet og oversvømmede flere af sovepladserne.

45.000 sømil

Volvo Ocean Race er en verdensomspændende sejlads, der blev gennemført for første gang i 1973.

I denne udgave lagde bådene fra land i Alicante i Spanien i oktober, og de slutter i Haag i Holland i juni næste år. Undervejs vil de have tilbagelagt 45.000 sømil (mere end 83.000 kilometer) og rundet seks kontinenter på de 11 etaper.

Der er to danske sejlere med i Volvo Ocean Race. Den ene er Jena Mai Hansen på Vestas 11th Hour Racing, der i skrivende stund ligger nummer tre, og den anden er Nicolai Sehested på AkzoNobel, der ligger nummer syv.

Facebook
Twitter