VIDEO Japansk skihopkomet vinder nytårsskihop foran publikums-darling

Det blev den japanske favorit Ryuyo Kobayashi, der hoppede sig til sejren ved nytårsskihop i Garmisch-Partenkirchen.

Japanske Ryuyo Kobayashi tog sejren ved nytårsskihop i Garmisch-Partenkirchen foran tyske Markus Eisenbichler og polske Dawid Kubacki på tredjepladsen.

Dermed har Ryuyo Kobayashi vundet begge af de to første afdelinger i firebakketurneringen. Den 22-årige japaner har startet sæsonen med seks sejre i de første 9 stævner, han har deltaget i.

- Man vidste, at Kobayashi var et stort talent, men ingen havde regnet med, at han ville blive så dominerende i år. Han er den, der har teknikken bedst på plads, og så har han bevist, at han kan holde nerverne i ro, når han er under pres, siger Henrik Liniger fra Garmisch-Partenkirchen.

Spænding til det sidste

Allerede tidligt i konkurrencen var der dramatik og overraskelser. Det gik blandt andet udover en af forhåndsfavoritterne, da østrtigske Stefan Kraft røg ud i sin direkte knockout-duel i første runde.

Den polske legende Kamil Stoch kom heller ikke flyvende fra land i første runde, men han gik dog videre til anden rund med et hop på 126 meter. I anden runde fulgte han op med et godt hop og lå længe nummer ét.

Men det var tydeligt, at vinderen skulle findes blandt de tre bedste fra første runde. Her satte tyske Markus Eisenbichler for alvor gang i hjemmepublikummets håb om en tysk sejr, da han svævede ud på 135 meter og lagde sig i spidsen før den sidste skihopper skulle ud på bakken.

Det var dog stofavoritten Ryuyo Kobayashi, der ventede, og han levede op til forventningerne med et veludført hop på 133 meter, der betød, at hans samlede score for dagens to hop var højest af alle.

Der med snød han tyskerne for den hjemmebanesejr i Garmisch-Partenkirchen, de har ventet på siden 2002.

-Der var stor skuffelse blandt publikum, men de fleste indså hurtigt, at det er et stort resultat for Markus Eisenbichler. Han kæmper med om den samlede sejr i firebakketurneringen. Og mange håber, at Tyskland nu endelig har fået en stabil skihopstjerne igen, forklarer Henrik Liniger.

Næste konkurrence i denne sæsons firebakketurnering er på fredag i østrigske Innsbruck.

Facebook
Twitter