VIDEO Kærligheden til bølgerne ligger bag succesen for Danmarks bedste paddlesurfer

Det kræver helt specielle muskler og mod at udfordre de store verdenshave på et surfbræt.

Men for den firdobbelte danske verdensmester i stand up paddling, Casper Steinfath, er havet den skønneste legeplads, hvor han virkelig kan folde sig ud.

Netop den passion var med til at sikre den 25-årige thybo EM-sølv i weekenden.

- Jeg elsker at være ude på vandet og lære nye ting, men samtidig så brænder jeg også for at konkurrere og presse nogle grænser, siger Casper Steinfath på vej ud til sin daglige træning i de vestjyske bølger.

Mens almindelige mennesker frygter Vesterhavets voldsomme kræfter, så er Danmarks bedste stand up paddlesurfer på hjemmebane, når han træde ude i bølgen blå i Cold Hawaii.

- Det store trick er, at du skal kunne læse bølgerne, og at du kan navigere i det her kaos. Det er derfor legen er så vigtig, fordi man kan lægge en plan inde i sit hoved, men når man kommer ud på vandet, så er det ikke dig, der bestemmer - det er elementerne, der styrer showet, forklarer han.

Selvom det ”kun” blev til sølv ved weekendens EM på Sardinien, så er Casper Steinfath stadig glad for sin præstation.

- Jeg har drømt om EM-guld, og at jeg kunne forsvare min titel fra sidste år. Men jeg ser det stadig som en sejr. Min form var rigtig god, og det var en rigtig god generalprøve før World Cuppen, som skal stå i New York i næste uge.

Du kan se en længere indslag med den 25-årige paddlesurfer i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter