VIDEO Kvinderne overtager guldfireren: Målet er OL-medaljer

12 kvinder kæmper om at blive en del af den nye damefirer, efter at mændenes bådklasse er ude af OL.

18 medaljer ved VM og OL. En institution i dansk idrætshistorie. Guldfireren har været en af dansk idræts største succeser, men da IOC har besluttet at fjerne letvægtsfireren fra OL-programmet, er det slut med at juble over dansk firer-succes.

Eller måske ikke. For frem mod OL i Tokyo i 2020 arbejder man i dansk roning på at få etableret en damefirer i den åbne klasse, som skal gøre sig gældende ved OL i Tokyo og helst få medalje.

- Det er helt klart vores mål, at vi kan få en damefirer til at køre gennem en lang periode og forhåbentligt komme op blandt de allerbedste, siger cheftræner for damegruppen, Mads Haubro og fortsætter:

- Mit håb er at vi tager en medalje i Tokyo, siger han og lægger ikke skjul på, at man er inspireret af, hvordan den mandlige guldfirer har gjort tingene.

- Den vinderkultur, de har skabt med skiftende besætning og justeringer igennem 20 år, skal vi forsøge at få overført, siger Haubro.

I øjeblikket træner 12 ro-talenter på Danmarks Rocenter i Bagsværd på at blive en del af den nye firer. Og alle har de håbet om at skabe en ny stor dansk ro-succes.

- Vi er 12 piger, og der er kun fire pladser, så man skal kæmpe alt, hvad man overhovedet kan for at komme med, siger en af de kvinder, der håber på at få en af pladserne, siger Mette Dyrlund.

- Mit mål er at komme med til OL i 2020 og få en medalje, siger hun.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve