VIDEO Medaljehåbet Katrine kan uddele karatetæsk til selv de bedste

Katrine Pedersen er netop rykket op som verdensetter i karate i sin vægtklasse og drømmer om medaljer til EM i næste uge og OL i fremtiden.

Når kampene om medaljer skal udkæmpes til EM i karate i næste uge, har den danske kæmper Katrine Pedersen gode muligheder for at slå sit navn fast i karatens verdenstop.

Katrine Pedersen er nemlig som den første kvinde fra Danmark rykket op som nummer ét på verdensranglisten for sin vægtklasse med kæmpere under 68 kilo.

- Jeg håber på at tage en medalje. Jeg tænker altid på, hvad der skal til for at nå et mål og ikke så meget på målet, men selvfølgelig går jeg efter at vinde guld, siger Katrine Pedersen.

Den bedste danske kvindelige karatekæmper nogensinde har allerede taget sølv ved VM i 2016 og hendes træner er overbevist om, at hun også kan gentage succesen ved EM.

- Det er realistisk og kan lade sig gøre. Men det kræver, at vi følger vores planer. Men det er et meget tæt felt,siger Katrine Pedersens træner, Bo Pedersen.

OL er den store gulerod

- Jeg kunne helt vildt godt tænke mig at kvalificere mig til OL i 2020. Det er første gang, at karate er på OL-programmet. Og det er helt sikkert drømmen at kunne få en medalje, konstaterer Katrine Pedersen.

Og ifølge træneren har den danske kæmper god grund til optimismen.

- Det er meget realistisk, at hun kan tage medalje ved OL. Hendes ranglisteplacering viser, at hun kan levere over lang tid. Vi skal blive så dygtige, at hun vinder, siger Bo Pedersen.

14 års arbejde betaler sig

Det hårde arbejde, der ligger bag den flotte placering på verdensranglisten blegner i forhold til den motivation Katrine Pedersen får igennem sine præstationer.

- Det er meget motiverende og et klap på skulderen, at jeg kan stå her som nummer ét på verdensranglisten. Der ligger så meget arbejde bag, forklarer Katrine Pedersen.

Men selvom toppen på papiret er nået arbejder Katrine Pedersen videre for konstant at blive endnu bedre.

-Jeg er meget flittig og arbejder med det jeg skal forbedre. Jeg kan godt lide tanken om, at man bliver ved med at udvikle sig og udvikle sit repetoire, siger Katrine Pedersen.

Facebook
Twitter