VIDEO Norge skød sig til stafet-triumf

Det norske hold var ved at sætte det hele over styr men forsvarede føringen til sidst.

Det haltede lidt undervejs, men i sidste ende blev det til en sikker norsk triumf, da der blev løbet stafet for mændene ved World Cup’en i skiskydning i Ruhpolding i Tyskland. Norges Emil Hegle Svendsen krydsede målstregen 14 sekunder foran Ruslands Anton Shipulin, men løbet var langt fra så tæt som det lyder.

På førsteturen svigtede skydningen for den norske veteran Ole Einar Bjørndalen og han skiftede et halvt minut efter de førende. Norges to næste ture blev løbet af brødrene Johannes og Tarei Bø, og de var i høj klasse. Da Tarjei Bøe sendte Emil Hegle Svendsen ud på de sidste 7,5 km var det norske forspring oppe på 1 minut og 10 sekunder. Og selv om Svendsen ikke kunne holde Bø-brødrenes niveau, så var det nok til at sikre den norske sejr.

- Det var godt, at vi vandt, men det var en hård dag for mig. Vi har brug for de gode oplevelser, vi kan få, og det giver os selvtillid, siger Emil Hegle Svendsen til NRK.

Med sejren byttede Norge og Rusland pladser fra sæsonens første stafet, og de er nu sammen i spidsen for World Cup’en.

Østrigsk podieplads og tysk nedtur

Sidste plads på podiet blev taget af Østrig, som viste god stabilitet og slog så stærke nationer som Frankrig og Tyskland. Især hjemmeholdet havde en bitter dag, hvor Johannes Kühn på andenturen svigtede totalt og var den direkte årsag til, at Tyskland kun blev nummer fem.

Lørdag fortsætter skiskydningen i Ruhpolding med fællesstarterne for både kvinder og mænd – første gang kl. 11.40, direkte på DR 1

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve