VIDEO Norsk skakgeni banker 10 modstandere med bind for øjnene

Ny dokumentar viser Magnus Carlsens vej fra asocial dreng til verdensmester i skak.

I morgen har den norske skakspiller Magnus Carlsen mulighed for at give sig selv et verdensmesterskab i 26-års fødselsdagsgave.

Her skal han forsøge at forsvare sin VM-titel, som han har været indehaver af siden 2013. Klokken 20.00 dansk tid sidder han nemlig over for russeren Sergej Karjakin for at spille den afgørende VM-kamp.

Men det er ikke første gang, at den unge nordmand kan sætte en tyk streg under sine suveræne skakevner.

For Magnus Carlsen har lige siden sin barndom imponeret både i og uden for skakverdenen.

Fra indadvendt barn til skakkonge

Én af de mest spektakulære opvisninger leverede skakgeniet i 2013 på Harvard University.

Her spillede han med bind for øjnene mod 10 af verdens bedste skakspillende advokater. Og uden at kunne se de i alt 320 brikker og 10 ternede skakbrætter sætter han de mange advokater skakmat én efter én.

Den overbevisende præstation er med i den nye dokumentar 'Magnus - det norske skakgeni', der viser verdensmesterens vej fra indadvendt barn til skakkonge.

I dokumentaren fortæller Magnus Carlsen og hans familie blandt andet om den svære barndom, hvor han var anderledes end andre børn på sin alder, men hvor heste, bønder og tårne var med til at åbne den unge nordmand op.

Se Magnus Carlsen med bind for øjnene banke 10 af verdens bedste skakspillende advokater på Harvard i videoen ovenfor, og se dokumentaren 'Magnus - det norske skakgeni' i aften kl. 20.45 på DR2.