VIDEO OL-guldvinder Jonas Warrer vil til Tokyo i 2020 med 19-årig gast

Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen går efter at kvalificere sig til OL i Tokyo, når der sejles VM i Aarhus til sommer.

39-årige Jonas Warrer vil med til OL i Tokyo i 2020, og med i 49er-båden har han den blot 19-årige gast Jakob Precht Jensen.

De to sejlere har delt båd siden september, men nu går sæsonen for alvor i gang, og onsdag rejser de til Mallorca, hvor de for første gang skal prøve sig af mod de bedste i verden.

- Vi har nogle delmål. Først og fremmest er vores mål at blive udtaget til VM i Aarhus, få en god placering og så få en nationsplads til Danmark til OL i Tokyo, siger Jakob Precht Jensen.

Jakob Precht Jensen var blot 10 år gammel, da Jonas Warrer sammen med Martin Kirketerp vandt OL-guld i Beijing i 2008. Men Jonas Warrer tror på, at drømmen om olympisk metal med den unge gast er realistisk.

Han peger på sin egen erfaring med båden som en afgørende faktor.

- Det er selvfølgelig realistisk, ellers ville vi ikke gøre det. Nu er det sådan i sejlsport, at man kan blive ved lidt længere, end hvis man for eksempel var maratonløber eller spillede fodbold.

- Erfaring er vigtig. Især i 49eren. Alle de små taktiske beslutninger, de skal sidde på rygraden, og da jeg har sejlet båden i rigtig mange år, så ligger de beslutninger på rygraden, siger Warrer.

VM i sejlsport skydes i gang i Aarhus 30. juli.