VIDEO Råstyrke og uopmærksomme øjeblikke fra DM i judo

Helsingør lagde måtter til danmarksmesterskabet i Judo

Man vinder i Judo ved at anbringe sin modstander i en position, hvor man ville kunne slå ham ihjel, hvis man var i krig. Derfor kan man spore evnen at mestre i judoens dna. Mestre at træne, mestre sit åndedrag, sine greb og kast. Kæmperne kan i øjeblikke få et sekund til at stå stille, mens koncentrationen er i et stadie af hyperfokus og alle kroppens partikler forsøger at fjerne modstanderen fra gulvet i det ene kast, der kan afgøre alting Disse elementer var tydelige at finde, da Benjamin Darville og Markus Hanerez mødte hinanden ved DM i judo. Hanerez var ellers foran på point, men da han i et øjeblik af uopmærksomhed lod sig kaste til jorden af Darville, var det overstået. Selvom uret stadig indikerede 47 sekunder var han træt. Han var færdig.

Dagens første danmarksmester I 66-kiloklassen havde franske Alexander Mathieu fået lov til at stille op, og i finalen mødte han Mathias Poulsen. Starten gik glimrende og franskmanden angreb danske Poulsen som kom bagud på point og energi. Men den energi danskeren ikke fik brugt i kampens første minutter kanaliserede han istedet ind i det dødens farlige halsgreb, som sikrede ham danmarksmesterskabet. Mathieu slog en opgivende hånd i måtten og Mathias Poulsen sikrede sig således titlen som danmarks bedste judokæmper under 66 kilo.

Den åbne klasse At stille op i den åbne klasse kræver mod. Normalt inddeler man judokæmpere ud fra tyngde og kunnen, men i den åbne klasse er der ingen inddeling. Her kan alle stille op. Det gjorde den modige Anders Hvidkjær mod Michael Madsen, der var godt et hoved højere end ham selv. Et stort hjerte hjalp Hvidkjær, som længe pressede Madsen, men dette var ikke nok. Da Madsen først indfangede Hvidkjær i sin fysik og klaskede ham i gulvet, var det slut. Dagens mest kraftfulde ippon, judoens svar på et knockout, sendte Hvidkjær ud af konkurrencen og hans sved i hovedet på DRs kommentatorer. Hvordan det så ud, kan du se for oven.

Facebook
Twitter
Emner: