Video-reportage: Andreas Knappe fra Silkeborg lever den amerikanske NFL-drøm

Den danske amerikanske fodboldspiller Andreas Knappe er på kontrakt med en af verdens bedste hold og kæmper for sin plads i truppen.

Andreas Knappe lever lige nu det liv, som rigtige mange drenge gerne vil leve. I hvert fald amerikanske drenge.

For den 2,06 meter høje silkeborggenser er på kontrakt hos NFL-holdet Atlanta Falcons, der var i årets Superbowl.

Klubben har hentet danskeren og ladet ham være en del af deres bruttotrup på 90 spillere. En trup der inden september skal skæres ned til bare 53 spillere.

Knappe har netop været igennem de første seks ugers intens træningsforløb i Atlanta, hvor den er stået på fysiske test, møder og læsning i holdets omfattende playbook fra morgen til aften, men Andreas Knappe har også fået lov til at træne med allerede etablerede NFL-spillere.

Indtil pre-sæsonen starter i Atlanta i slutningen af juli, skal Andreas Knappe selv sørge for at holde sig i form.

Han har valgt at træne og bo i Boston i det nordøstlige USA. Det var også her, han boede, inden han skrev under på kontrakten med Atlanta i april, og selvom han ikke træner med holdkammeraterne, så styrketræner han dagligt i to timer, ligesom han er begyndt til yoga og pilates for at blive mere smidig.

Atlanta Falcons har også givet Knappe en playbook med hjem. Den indeholder alle deres spilsystemer og taktik, og det forventes af den 26-årige dansker har dem på rygraden, når han vender tilbage til Atlanta.

Amerikansk fodbold lå ikke i kortene

Den danske kicker Morten Andersen underskrev sin første NFL-kontrakt for 35 år siden, og ikke siden han stoppede for ti år siden, har der været en dansker på kontrakt med NFL, lige indtil Andreas Knappe underskrev sin kontrakt i slutningen af april. I øvrigt med samme klub, som Andersen stoppede karrieren i.

Det lå dog ikke ligefrem i kortene, at Knappe skulle ende med at spille amerikansk fodbold.

Ungdommen gik med bueskydning og håndbold, som dog blev lagt på hylden, og først som 19-årig, prøvede Knappe for første gang at spille amerikansk fodbold, da en ven lokkede ham med til træning hos det lokale hold i hjembyen Silkeborg.

Herfra gik turen til Vejle, inden han i 2011 fik et scholarship hos University of Connectitut, hvor han de sidste fem år har spillet amerikansk fodbold og studeret amerikansk statskundskab og kommunikation samtidig.

DR er det første danske medie, der besøger Andreas Knappe, efter han underskrev sin kontrakt med Atlanta Falcons. I videoen øverst kan du se en reportage fra hans liv i USA.

FacebookTwitter