VIDEO Se Dannebrog blive båret ind til European Games' åbning

Badmintonspilleren Line Kjærsfeldt var fredag aften dansk fanebærer foran et feststemt publikum ved European Games i Minsk.

Den anden udgave af European Games - det europæiske OL - er officielt åbnet.

Det skete ved fredagens åbningsceremoni på Dinamo Stadium i Minsk, der kan huse godt 22.000 tilskuere.

Allerede en time inden ceremonien begyndte, var der kun få tomme sæder at spotte, og de sidste havde fået deres ejer, da trupperne fra de deltagende nationer i samlet flok gik en runde på stadion, som det også er kendt fra OL.

Omkring 4.000 atleter fra 50 deltagende lande tog del i løjerne, der for alvor blev skudt i gang med en nedtælling fra ti, som mundede ud i et pompøst festfyrværkeri, hvorefter Hvideruslands nationalhymne blev afspillet.

Da atleterne kom ind på scenen, var badmintonspilleren Line Kjærsfeldt i front for den danske delegation som fanebærer. En ære hun officielt blev tildelt torsdag.

Kjærsfeldt har da også allerede et specielt forhold til European Games. Da det første gang blev afholdt i Baku for fire år siden, vandt hun guld i damesingle. Denne gang er hun topseedet.

Line Kjærsfeldt er en af de 54 atleter, som stiller op for Danmark ved European Games. (Foto: Lars Møller © Scanpix)

De fleste danske atleter deltog i optoget, mens enkelte endnu ikke er kommet til Hviderusland. Det gælder blandt andet kajakholdet, der først lander lørdag.

Enkelte sportsgrene tyvstartede konkurrencerne fredag inden åbningsceremonien. Blandt danskerne var bueskytterne i aktion med Baku-sølvvinderen fra 2015 Maja Jager i spidsen.

Lørdag bliver de første medaljer ud af i alt 201 medaljesæt så uddelt ved begivenheden.

European Games fortsætter indtil 30. juni, når der er afslutningsceremoni ligeledes på Dinamo Stadium.

/ritzau/

Du kan se European Games på DR's kanaler. Allerede lørdag sender vi fra kl. 07.55 på DR2, hvor bueskydningskonkurrencen løber af stablen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk