VIDEO Stående applaus da PL-bronzevinder hædres af kulturministeren

Dressurrytteren Stinna Tange Kaastrup er vinderen af Kulturministerens Handicapidrætspris.

Med to bronzemedaljer ved De Paralympiske Lege i Rio var 2016 i sandhed et stort år for Stinna Tange Kaastrup. Den danske dressurrytter slog sit navn fast i handicapidrætten, og for det hædres hun nu.

Stinna Tange Kaastrup er årets vinder af Kulturministerens Handicapidrætspris, der gives til en person eller organisation, som gør en særlig indsats for at fremme eller udvikle handicapidrætten eller dens forhold.

- Stinna er en fantastisk ambassadør for parasporten og dansk eliteidræt – hun er en inspirationskilde og er om nogen en værdig vinder af årets pris, siger kulturminister Mette Bock.

22-årige Stinna Tange Kaastrup er født uden ben og styrer sin hest, Smarties, med to piske samt bruger sædet og sin stemme til at give hesten kommandoer.

Det er kulturminister Mette Bock, der har valgt vinderen af den store hæder mellem de indstillede kandidater. Med prisen følger 75.000 kroner til Stinna Tange Kaastrup.

De øvrige nominerede var den 62-årige blinde skiløber Arne Christensen samt landstræneren for de danske paraatleter i bordtennis, Christoffer Petersen.