VIDEO Stine løber 335 kilometer ad gangen: Ultraløber hædret for rekordår

Grænserne i dansk ultraløb er blevet rykket tre gange på samme år af en 38-årig fitness-koordinator fra Aalborg, som løber til alt for at få trænet nok.

Når man skal have succes i ultraløb, der varer mere end 24 timer, så gælder det om at træne en masse basiskilometer og presse træningspassene ind på alle de tidspunkter, hvor der kan være mulighed for det.

Derfor er det måske heller ikke helt overraskende, at den tredobbelte danmarksrekordindehaver i ultraløb Stine Rex også kommer løbene til sin egen hyldest på det lokale rådhus.

- Jeg løber til alt. Jeg løb her til i dag. Jeg løber til frisør, på arbejde, ned og handler, og når jeg skal hente børnene. Jeg prøver at integrere løb i min hverdag, for jeg har en familie, som betyder rigtigt meget for mig, og det skal ikke gå ud over dem, at mor hun er tosset, konstaterer Stine Rex.

Rex'rekordhattrick

Den dedikation er noget af det, der har været med til at gøre løberen til en komet på de længste distance i løbesporten, hvor hun har hentet tre danmarksrekorder i år. Rekord-hattricket blev markeret med blomster og tale fra Aalborgs borgmester.

- Det var ikke meningen, at jeg ville sætte rekorder, men da jeg satte den første danmarksrekord, så ville jeg sætte en mere. Og så var der lige pludselig mulighed for at lave en form for hattrick, så derfor gjorde jeg det.

Og selvom de mange rekorder kunne lyde som hyldest nok, så er hun trodsalt glad for at hendes præstationer bliver værdsat.

- Jeg synes, at det er mega fedt, og jeg er meget stolt. Jeg var næsten ved at begynde at græde.

Mester i at glemme tid og sted

Ultraløb kræver enorm selvdisciplin og opofrelse, når atleterne kilometer efter kilometer skal ignorere smerte og søvnmangel i jagten på sportslig triumf.

Selvom det kan lyde som en pinsel, så ser Stine Rex det nærmere som noget eventyrligt.

- Det er lidt et eventyr for mig og min mand, når vi er rundt i verden. Vi har været i Florida, Grækenland og Rumænien og så Mors.

Udover en smule eventyr har Stine Rex også en særlig evne til at slippe væk fra smerterne undervejs.

- Det er vanvittigt, jeg ved det godt. Men når jeg først kommer i en rytme, så glemmer jeg tid og sted. Og det er det, jeg er god til, og jeg synes, at det er fedt.

De tre uventede rekorder har givet Stine Rex blod på tanden, og hun har blandt andet vm i 24-timers-løb som et stort mål i den kommende sæson. Derudover vil hun gerne prøve kræfter med verdensrekorden på 48-timers-løb.

- Rekorden 48 timer lyder på 401. Og jeg siger ikke, at jeg kan, men det kunne være sjovt at se, om jeg ikke kan komme omkring der. Det er jo bare en tur til grænsen.