VIDEO Teamgym-herrer sætter nye standarder: ”Vi går efter at præge sporten”

Det danske herrelandshold i Teamgym forsvarede ikke bare europamesterskabet, men satte helt nye standarder, da de lørdag kunne løfte trofæet for 11. gang i træk.

Lørdag var der dømt medaljefest for de danske Teamgym-hold ved EM i Lissabon. Specielt det danske herrelandsholdet imponerede.

Der var god grund til at tabe kæben, da de danske herrelandshold i Teamgym lørdag levede op til favoritværdigheden ved EM i Lissabon og viste et hidtil uset niveau. Det var nemlig ikke kun guldmedaljer, det danske landshold var ude efter.

Som man kan se i videoen i toppen af artiklen, satsede herrerne alt i deres trampet-serie, og det gav pote.

På tværs af de tre discipliner i finalen var de danske gymnaster dominerende. Kun på trampetten kunne Sverige som det eneste hold matche danskerne.

Det danske landsholds dominans i finalen markerer, at danskerne har ambitionen om at sætte helt nye standarder for sporten, siger den danske landsholdsgymnast Mikkel Schertz.

- Vi går efter at præge sporten. De færreste på holdet ville være tilfredse med at lave det, vi plejer.

- At vi kan lykkedes med vores nye ting i dag er dejligt. Det er det, jeg bruger hele mit liv på.

Medaljefest i Lissabon

Det var ikke kun herrerne, der var med til at sætte nye standarder ved turneringen. Danmark vandt gulv hos herrerne, sølv i mix-konkurrencen og bronze hos kvinderne.

Og i kvindekonkurrencen valgte det danske hold at presse sig til det yderste. Det betød, at de gennemførte en serie, der var på det højeste tekniske niveau nogensinde for et dansk hold. Og særligt Emilie Mogensen skubbede til taget, da hun landede det sværeste forlæns spring nogensinde for en kvindelig teamgym-atlet. Det kan du se i videoen herunder.

Herrernes finaleresultat ved EM i Teamgym:

1. Danmark - 63,350

2. Sverige - 61,350

3. Norge - 59,400

4. Portugal - 53,275

5. Storbritannien - 51,150

6. Frankrig - 46,075