VIDEO Thumbs up til tumblere: Danmark tager individuelt EM-sølv

Rasmus Steffensen satte søndag et flot punktum for den danske deltagelse i tumbling-EM, da han vandt Danmarks første individuelle medalje nogensinde.

Søndag blev der sat en fed streg under, at dansk tumbling går en spændende fremtid i møde, da Rasmus Steffensen vandt sølv og sikrede Danmark den første individuelle medalje nogensinde ved et EM i tumbling.

- Jeg er bare glad for at tage den medalje, som jeg har drømt så meget om, siger 19-årige Rasmus Steffensen, der også blev kåret til EM's "Rising Star", fremtidens stjerne i sporten.

I holdkonkurrencen sikrede de danske atleter sig lørdag en bronzemedalje, så den unge atlet var efterfølgende godt tilfreds med EM set med danske briller.

- Det er gået helt efter planen. Vi har haft to danskere i finalen, og det var målet, at vi skulle have to danskere i finalen. Vi præsterer godt i holdfinalen, hvor vi får en bronzemedalje, og vi havde håbet på, at vi kunne tage en medalje i den konkurrence, hvilket vi gjorde, siger Steffensen.

Adam Sharff Matthiesen havde også sikret sig en finaleplads i det individuelle felt, og han sluttede på en sjetteplads ved mesterskabet, der blev afholdt i Baku, Aserbajdsjan.

Lørdagens bronzemedalje stod Rasmus Steffensen, Adam Sharff Matthiesen, David Erbs og Anders Wesch for.

Holdkonkurrencen blev samtidig et flot punktum for atleten Anders Weschs karriere.

Wesch har i en årrække været topprofil på det danske tumblinglandshold med en lang række toppræstationer og medaljer bag sig. I november sidste år vandt han blandt andet Danmarks første individuelle medalje ved VM, da han tog sølv.

Den danske tumbler har valgt at indstille sin gymnastikkarriere efter EM, og han skal fremover være en del af det verdensomspændende cirkus Cirque du Soleil.

Facebook
Twitter