VIDEO Tusinder til skihop i Holte: Peter hoppede sig til danmarksmesterskabet

Danmark mangler både højdemeter og sne, men skihop har også været populært herhjemme. Tilbage i 60'erne blomstrede skihop-sporten rundt i landet.

Det lyder egentlig let nok, når danske Peter Jacobi forklarer, hvordan man hopper skihop.

- 1, 2, 3 wuuup og så der ud over.

Men når den 74-årige nordjyde, forklarer om sin tid som skihopper i Danmark rynker de fleste nok på panden. For selvom de fleste kender til nytårsskihop fra Tyskland, så kan det virke lidt specielt at tænke på, at flere hundrede mennesker samledes for at se og hoppe skihop i Danmark tilbage fra 1950'erne og frem til slutningen af 1960'erne.

Men dengang fandtes der faktisk flere aktive skihopbakker rundt i landet. Og hvert år blev der afholdt danmarksmesterskaber. I 1967 blev Peter Jacobi dansk mester, når han ser tilbage på tiden kan han se, hvor meget sporten har udviklet sig.

- Det kan jo nok trække nogle smil frem at sige, at man er dansk mester i skihop, når man har hoppet 20 meter. Når de andre nu hopper 150 eller 200 meter, siger

Et af de største danske stævner fandt sted på 'Holtekollen', der var en hopbakke placeret i Geels Skov nord for københavn.

Danmark blev dog aldrig en stor skihop-nation. Det sidste danske mesterskab i skihop blev afholdt i 1970.

Du kan følge med i nytårsskihop den 1. januar fra kl. 13:50 på DR1.

Facebook
Twitter